Abarth Classiche 1300 OT

Abarth har visat upp en tvåsitsig sportcoupé i retrostil för att fira sitt 75-årsjubileum.

Den heter Abarth Classiche 1300 OT, är baserad på Alfa Romeo 4C och beskrivs som en ”modern nytolkning” av 1965 års Fiat-Abarth OT 1300-racerbil, som vann uppmärksammade segrar på Nürburgring, Monza och Mugello under perioden.

1300 OT följer den liknande 1000 SP specialutgåvan från 2021, också den baserad på 4C.

Precis som med den bilen, som ”sålde slut på rekordtid”, enligt Abarth, kommer bara fem exemplar av 1300 OT att tillverkas, med produktionen inställd på att börja snart efter avslöjandet av en skalmodell på moderbolaget Stellantis Heritage Hub i Turin i helgen.

Beställningar är öppna nu, men Abarth har inte gett någon indikation på prissättning.

 Abarth Classiche 1300 OT

Abarth säger att den nya specialutgåvan ”behåller essensen av en äkta Abarth”, med sin skräddarsydda kolfiberkaross som bär en retro racingfärg och är dekorerad med olika 1960-talsinspirerade detaljer, som det takmonterade ”periskopintaget” och den lamellerade bakrutan.

En av de mest anmärkningsvärda detaljerna är den fullbreda motorkylningsventilen baktill, dekorerad med stora Abarth-bokstäver, i ett försök att ”betona kopplingen till den historiska designen”.

Motorn i fråga är den 1,7-liters turbofyra med 240 hk som skickade 4C från 0-100 km/h på 4,5 sekunder och vidare till en topphastighet på 260 km/h.

Abarth har inte gett någon indikation på OT:s prestandapotential och har inte heller beskrivit några ändringar av chassit.

Det 75-åriga märket avslöjade nyligen sin andra elbil och första SUV, Abarth 600e, och kommer att ge fullständiga tekniska specifikationer under de kommande veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *