Lamborghini Huracan STJ

Lamborghini har visat upp den ultrabegränsade Huracán STJ – företagets sista bil någonsin att utrustas med en V10-motor och den gemensamt mest kraftfulla Huracán som någonsin byggts.

Endast 10 exemplar av STJ – Super Trofeo Jota – kommer att byggas. Det innebär att produktionen av Huracán, som startade 2014, är över innan modellen ersätts av en ny hybridsportbil senare i år.

Kraften kommer från samma 5,2-liters V10 med naturlig aspiration som i Huracán STO, med 630 hk, som hanteras av en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Trots att bilen inte får någon ökning av effekten, säger Lamborghini att Huracán STJ kan varva Nardò testkrets en sekund snabbare än standardbilen tack vare några förändringar under och ovanför metallen.

Lamborghini Huracan STJ

Ett speciellt aerodynamiskt paket lägger till två nya kolfibertillägg och justerar vinkeln på Huracáns bakspoiler med 3 grader. Lamborghini säger att downforce har förbättrats med cirka 10 %.

En starkare uppsättning fyrvägs justerbara stötdämpare har monterats, vilket ger ökad styvhet och förbättrad hantering. STJ använder också Bridgestone Potenza racingdäck.

Sportbilen finns tillgänglig i ett urval av två exklusiva, iögonfallande exteriördesigner. Den ena har grå Grigio Telesto exteriörfärg, matchad med ett svart tak och röda och vita lister. Invändigt har den svarta Alcantara-säten med röda sömmar.

Lamborghini Huracan STJ

Den andra designen, med ljusblå Blu Eliadi-lack, får också ett svart tak med röda och vita trimdetaljer. Båda är utrustade med en minnesplatta märkt 1-10 för att återspegla modellens exklusivitet.

Lamborghini säger att Super Trofeo Jota-namnet representerar ”höjdpunkten” av Huracáns prestanda.

”ST”-delen av namnet kommer från märkets mästerskap, som bildades 2009, medan ”Jota” refererar till Appendix J i FIA:s regelverk, som beskriver racingspecifikationerna.

Lamborghini har inte specificerat priset för STJ, men vi förväntar oss att den blir betydligt dyrare än SVJ som föregick den, som kostade strax under 5 miljoner kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *