Zeekr

Den kinesiska elbilstillverkaren Zeekr har lanserat en elegant elektrisk MPV som ska konkurrera med Volkswagen ID Buzz på bilsalongen i Peking.

Mix riktar sig till familjebilsköpare och har utformats för att konkurrera med ID Buzz och kommer att följa denna MPV genom att erbjuda bakhjulsdrift initialt men lägga till fyrhjulsdrift under sin livscykel.

Grunden för den nya modellen är Geelys Sustainable Experience Architecture (SEA)-plattform. Den ligger till grund för ett stort antal modeller från olika märken, bland annat Smart #1, Volvo EX30 och alla befintliga Zeekr-modeller.

Med en längd på 4688 mm, en bredd på 1995 mm och en höjd på 1755 mm är Mix 24 mm kortare och 58 mm bredare än ID Buzz. Den har också en hjulbas som är 20 mm längre än Volkswagens, 3008 mm.

Ytterligare information som ingår i officiella dokument som lämnats in till den kinesiska regeringen bekräftar att den kommer att få ett batteri som utvecklats i samarbete mellan CATL och Geely – sannolikt det 86kWh-paket som används av Zeekr 001, som är utrustad med 800V-hårdvara för 360kW-laddning.

Konstruktionen av Mix har kopplats ihop med konstruktionen av nya Smart #5, en kompakt elektrisk SUV som också visas på bilsalongen i Peking.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *