Tesla Model 3 Performance

Den nya Tesla Model 3 Performance har avslöjats som sedanens snabbaste och mest kraftfulla variant hittills, med superbilsbeteende och en mängd extrautrustning.

Model 3 Performance kostar från 800,000kr och producerar 453 hk och når 0-100 km/h på en iögonfallande 3,1 sek och vidare till en toppfart på 260km/h.

Modellen har ett drivbatteri med en kapacitet på cirka 75 kWh, vilket Tesla säger ger lägre energiförbrukning jämfört med den tidigare Model 3 Performance. Räckvidden är knuten till 52,5 mil.

Standardutrustningen har uppgraderats till att omfatta ett prestandastämt chassi, vilket ökar styvheten för förbättrad hantering. Elbilen får också uppgraderade stabilisatorstänger, fjädrar och bussningar jämfört med standardmodellen Model 3, med spårklara bromsar och en uppsättning 20-tums smidda aluminiumfälgar ingår också.

Model 3 Performance har dessutom företagets senaste generation av Track Mode-system. Det gör det möjligt för föraren att anpassa stabilitetsnivåer, körbalans och regenerativ bromsning. Adaptiv dämpning ingår också för första gången i Model 3-sortimentet.

De exteriöra designförändringarna omfattar förbättringar av bilens aerodynamik och nya kylkanaler. En spoiler i kolfiber, enligt varumärket, ”optimerar lyftbalansen och stabiliteten i höga hastigheter”.

Invändigt är Model 3 Performance utrustad med sportstolar med förbättrat sidostöd, plus nya detaljer i kolfiber – en nyhet för alla Model 3.

Som med alla Teslas bilar har förarna tillgång till ett 15,4-tums infotainmentsystem med pekskärm som rymmer satellitnavigering, musik, filmer och spel.

Model 3 Performance kan beställas nu via Teslas webbplats, och de första leveranserna kommer att äga rum i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *