Det nystartade BYD-ägda varumärket Fangchengbao har avslöjat tre radikala nya bilar – Bao 8, Super 3 och Super 9 – inför deras offentliga debut på bilsalongen i Peking.

Fangchengbao knoppades av från den kinesiska jätten i juni förra året, och dess första modell, Bao 5 SUV, kom i augusti.

Det är en 4×4-modell med karosseri och räckviddsförlängare som lanseras som en konkurrent till Toyota Land Cruiser och Land Rover Defender, men som prissätts för att konkurrera med Mercedes-Benz GLA, till 289 900 yen (430,000kr).

Omkring 20 000 exemplar av Bao 5 har levererats sedan november, enligt BYD.

I sin tur är Fangchengbao nu redo för snabb expansion, med Super 3 och Bao 8 som bokmärke för Bao 5 och Super 9 som spelar rollen som en varumärkesbyggande halo-bil.

Fangchengbao bao 8

Bao 8 förväntas komma först, efter att nyligen ha presenterats i produktionsutförande. Den är baserad på samma stege chassi som Bao 5, som använder battericeller som strukturella element för att öka styvheten.

Dess hjulbas har sträckts ut med 120 mm till 2920 mm, vilket gör den något kortare än Defender 110 (3022 mm).

Bao 8: s drivlina för räckviddsförlängare sägs skicka mer än 670 hk genom alla fyra hjulen, medan dess hydrauliska upphängningsuppsättning lånas från premium syskonmärket Yangwangs U8.

I den motsatta änden av Fangchengbaos 4×4-serie kommer Super 3 att placeras. Lokala medier rapporterar att den har utformats för att tilltala en yngre publik, så den använder en batterielektrisk drivlina, snarare än en räckviddsförlängare.

Fangchengbao super 3

I konceptform är den visuellt mer distinkt än Bao 8, med en uppsättning tjocka terrängdäck, boxiga hjulhus och till och med en takmonterad landningsplatta för en drönare.

Lite annat har ännu inte bekräftats, men fler detaljer förväntas komma fram under veckans utställning i Peking.

Fangchengbaos mest radikala koncept är Super 9, en elektrisk speedster som är skriven av Wolfgang Egger, designer av Alfa Romeo 8C och fjärde generationens Audi A6.

Den avtäcktes med en livré som bär numret ”30” i vad lokala medier rapporterar är en hänvisning till BYD:s kommande 30-årsjubileum.

Det tyder på att en produktionsversion kan lanseras nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *