volkswagen id.x

ID.7 sedanen får en välbehövlig prestandaförbättring.

Volkswagens kommande elektrifieringsoffensiv inkluderar en rad prestandaelbilar. Vi såg precis ID. GTI-konceptet i München, och vi vet att modellerna ID. Buzz och ID.3 kommer att få prestandauppgraderingar tack vare VW:s nya GTX-märke.

Men nu går VW all-in på prestanda med en dedikerad konceptbil med det passande namnet ID.X Performance. ID.X Performance är baserad på ID.7 sedan och har väldigt lite gemensamt visuellt med sin fotgängarmotsvarighet utöver en grundläggande form.

Fronten har fått en rejäl makeover med en stor svart grill vid basen av stötfångaren och matchande ventilationsöppningar i varje hörn. Det finns också en diffusor i kolfiber och en GTI-liknande röd dekor som täcker hela fordonet. Tjock svart plast täcker hjulhusen, som rymmer en uppsättning 20-tums sportlegeringar med speciellt racinggummi.

volkswagen id.x

Baksidan har en massiv bakspoiler ovanpå bagageluckan, med en generös kolfiberdiffusor vid basen av stötfångaren, och samma röda rör från framsidan och sidorna av bilen sträcker sig också till baksidan. Hela bilen sitter 2,4 tum (60 millimeter) lägre än den traditionella ID.7.

När det gäller prestanda använder ID.X-konceptet den allestädes närvarande MEB-arkitekturen som ligger till grund för nästan alla moderna elbilar från VW, med två elmotorer som ger den en total effekt på 550 hästkrafter (411 kilowatt). Och precis som ID.7 har ID.X Performance concept en DC-snabbladdningskapacitet på 200 kilowatt.

volkswagen id.x volkswagen id.x

Naturligtvis finns det ingen bekräftelse på att detta koncept någonsin kommer att gå i produktion, men VW har redan bekräftat (och teasat) en hetare ID.7 GTX med aggressiva accenter, förbättrad aerodynamik och förhoppningsvis mer kraft. ID.X Performance-konceptet kommer under tiden att visas på den internationella ID. Treffen, som äger rum i Locarno, Schweiz, fram till den 9 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *