Kia EV6 GT Line

Kia fortsätter att tillverka grymma bilar som konkurrerar med de allra bästa.

Nyligen började Kia en konsekvent uppgradering av marknaden tillsammans med sitt systermärke Hyundai. Den coola Hyundai I30’n ersatte den legendariska Volkswagen Golf GTI. Kias Stinger GT skulle inte stoppa något annat än BMW M3. Nu har Kia satt siktet hårt på Tesla, den dominerande kraften på den konkurrensutsatta elbilsmarknaden. Tesla har alltid marknadsfört sig själv som en knasig, minimalistisk lyxig elbil. En lyxprodukt av hög kvalitet och ett tillbehör som vilken teknikbit som helst som brännmärker Apple-logotypen. Som ett resultat av det är Tesla det lyxiga elfordonet som man väljer. Den budgetorienterade marknaden har snabbt blivit mer konkurrensutsatt. Fiat, Renault, Volkswagen och snart Dacia kommer att gå in på den snabbt mer konkurrensutsatta marknaden. Under det senaste året har Volvo med sitt undermärke Polestar, Porsche och BMW släppt lyxiga elbilar för att ta upp kampen mot Elon Musks Tesla. Kia ger sig nu in i kampen med sin EV6. En lyxig CUV som till priset underskrider Tesla Model Y. I högre utrustningsnivåer matchar den Y i pris.

Kia EV6 GT Line

Att kliva in i EV6 är som att kliva in i en konceptbil. Den koreanska tillverkaren beskriver det som att ”kliva in i framtiden”. Kabinen är ett bevis på detta. Det är slut med att Kia är en budgetprodukt. I likhet med sina rivaler från Tyskland har Kia EV6 Line två displayer i kupén. Tillsammans med förbränningsmotorn finns de traditionella knapparna inte längre. Funktioner som luftkonditionering styrs av beröringskänsliga paneler på mittkonsolen.

EV6 erbjuder en jämförbar nivå av förvaringsutrymme som andra fordon av Crossover-typ. Bakre bagageluckan erbjuder 490 liter förvaringsutrymme. Om man även tar hänsyn till det främre bagageutrymmet ökar detta till 542 liter. Denna bagagekapacitet är 100 liter mer än tex Audi A4. Det är ännu en gång ett argument för både crossover-fordon och Kia som varumärke.

EV6 GT Line är det mellersta trimalternativet i EV6:s sortiment. Alla modeller kommer med det dubbla 12,3-tums böjda digitala displaysystem på totalt 23 tum, mobiltelefonanslutning, uppvärmda framsäten och en start-stopp-knapp för motorn. GT-line gör att modellen ser mer sportig ut som den snabbare trimnivån GT. Med mer aggressivt utformade stötfångare och bekväma mockasäten. Dessutom får det här paketet trådlös laddning och två invändiga eluttag. Med endast en mindre prisökning motiverar den extra utrustningen priset helt klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *