sommardäck

Sommarsäsongen innebär värme, torra vägar och behov av sommardäck. Det är lite svårt att göra de bästa valen oavsett vad man handlar. Du kan dock alltid göra det bästa valet genom att titta på dina prioriteringar och behov samt däckets egenskaper.

Sommardäck är gjorda för att erbjuda smidighet och snabbhet med en design som ökar hög prestanda. Förbättrad bromsning, bättre hantering och snabb respons i kurvor är några av de egenskaper som du hittar i ett sommardäck enligt industristandard. Få Rabatt på Sommardäck just nu hos Tripplo!

Hur du får ut det mesta av dina sommardäck

  • Se till att du förvarar dina sommardäck på ett torrt och svalt ställe när du byter till vinterdäck på vintern. Om du lämnar dina däck ute i kylan riskerar de att förlora sin form och struktur när gummit fryser. Den bästa platsen för att förvara dina däck är i källaren eftersom temperaturen där är stabil.
  • Kontrollera alltid mönsterdjupet på dina sommardäck för att avgöra om det är dags att byta ut dem. Du bör också regelbundet inspektera dina däck för sprickor, slitage och revor. Inspektera däckets sidoväggar för att kontrollera om det finns sprickor som kan orsaka däckläckor eller utbuktningar som kan orsaka punktering och oregelbundet slitna slitbanor som kan orsaka däckets dragkraft på vått och torrt underlag.
  • Om du vill använda dina sommardäck på tunga fordon som lastbilar är det troligt att dom inte håller i över 5 000 mil. Om tillverkaren erbjuder en garanti för däcket kan de hjälpa dig att byta ut det efter inspektion. Det är ändå riskabelt att använda sommardäck på tunga fordon. Det är bättre att välja ett helårsdäck i det fallet, eftersom det sparar pengar för däckbyte.

Bästa pris för sommardäck

MINDRE ÄN 1500kr

Ju billigare ett däck är, desto kortare livslängd har det. Det är en sällsynt att hitta ett däck billigare än 1500kr som kan erbjuda över 4000 mils livslängd. Däck inom denna prisklass erbjuder fortfarande hyfsad prestanda på torrt underlag. Du måste dock veta att det inte kommer att finnas billigare modeller när du köper sommardäck på vintern. Oavsett hur stor efterfrågan är ändras priset på sommardäck sällan.

ÖVER 1500kr

Sommardäck som kostar över 1500kr styck är ofta hållbara och de flesta av dem ger dig cirka 5000+ mils livslängd. Däck i den här prisklassen är vanligtvis premiumdäck som tillverkas för lyxbilar och sportbilar. De erbjuder några av de bästa prestandakraven, eftersom de är exakta, kontrollerbara och erbjuder enastående bromsprestanda. Du bör dock fortfarande läsa recensioner innan du köper dem för att inte slösa bort pengar på märkesnamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *