Home Biltillbehör Testa en bilsemester i sommar

Testa en bilsemester i sommar

by admin
taktält bil

Sommaren står för dörren och nästan 80 % av alla Svenskar planerar att ta en sommarsemester. Du vet hur det går till, du packar bilen och barnen och ger dig ut på vägarna i hopp om att undvika trafiken och ta dig till stranden på rekordtid. Låter det bekant? Kom ihåg att det är viktigt att planera resan. Vi ägnar ofta mycket tid åt att välja resmål och köpa flip-flops och solkräm, men att förbereda bilen för semestern kräver också en del planering.

Förbered din bil för semestern

Inspektera din bil för eventuella problem innan du ger dig ut på vägen och reser hundratals mil. Kontrollera om sommardäcken har ett djupt mönster, lufttryck och om de sitter fast. Kontrollera och serva bromsarna, särskilt om de har gnisslat. Testa alla dina lampor, strålkastare, bromslampor, varningslampor och blinkers. Om dina vindrutetorkare är gamla eller inte fungerar bra ska du byta ut dem. Kontrollera alla dina motorvätskor, från vindrutetvättar till servostyrning. Många verkstäder eller oljebytesstationer kan sköta dessa underhållsuppgifter åt dig.

Packa på rätt sätt inför semestern

Att packa bilen inför semestern är viktigt av säkerhetsskäl. Försök att jämnt fördela vikten av dina föremål i bilen så att den kan färdas smidigt på vägen. Se dessutom till att du har en tydlig siktlinje ut ur bilens baksida och sidor. Om du använder ett takräcke ska du se till att dina föremål är helt säkra och inte för höga för att kunna passera under broar. Det är en bra idé att investera i en takbox som kan skruvas fast på takräcket. Om du tar med dig cyklar eller utomhusutrustning ska du följa alla instruktioner och riktlinjer för användning av takräcken. Flera olika testade takboxar hittar ni hos experterna på bästatakboxen.se

Förbered barnen för en lång bilresa

Visste du att barn kan vara 12 gånger mer distraherande än din mobiltelefon när du kör bil? Det betyder att det är viktigt att hålla dem bekväma och sysselsatta. Ta med deras favoritsnacks och drycker. Låt dem resa med en bekväm filt och kudde. Ladda upp elektroniken och ladda ner några filmer för att hålla dem sysselsatta. Hörlurar är viktiga för att hålla nere ljudnivån. Att ge varje barn ett eget utrymme eller en egen zon där de bekvämt kan sträcka ut sig utan att störa varandra är bra för alla i bilen. Om du reser med ett husdjur ska du se till att det har en egen bekväm plats.

Taktält är ett trendande sätt att bo på

Har du hört talas om taktält förut? Chansen är du inte har det än men det är väldigt trendande och kommer bli den största flugan bland camping i sommar. Husvagn är inte billigt och gud förbjude husbil ännu dyrare så då är ett taktält något som är väldigt ekonomiskt och praktiskt. Läs mer om och se flera modeller av taktält nu hos bästatakboxen.se

Var uppmärksam när du reser

Trötthet hos förare är orsaken till många olyckor per år. Om du ska köra bil, se till att du börjar väl utvilad. Ta med dig med det du behöver för att hålla dig fokuserad. Kaffe, läsk, snacks eller musik kan vara till hjälp. Att ta pauser längs vägen kan bidra till att minska tröttheten och låta barnen gå på toaletten. Var också medveten om att användning av farthållaren kan leda till att du tappar fokus. Känn dina gränser och skäms inte för att erkänna dem.

Du och din familj vill förstås komma fram säkert till ert semestermål. Ta dig tid att förbereda bilen, packa ordentligt och vara uppmärksam. Att komma fram snabbt är inte viktigare än att komma fram på ett säkert sätt. Semesterresor kan vara stressiga. Försök att luta dig tillbaka och njuta av resan. Föreställ dig bara sanden mellan tårna och vågorna som slår mot stranden. Du kommer att nå dit snart nog.

You may also like

Leave a Comment