Tesla Model S Plaid

Den passerar 320km/h-strecket

Elfordon må ha sina kritiker, men det är svårt att argumentera mot teknikens prestandafördelar. Tesla Model S ligger nära toppen av prestandahögen av en anledning, med Plaid-varianten som levererar en häpnadsväckande mängd kraft från sin trippelmotoruppsättning, som alla släpps loss på den tyska Autobahn i videon ovan.

Model S Plaid har 1 020 hästkrafter i kranen som kan driva familjesedanen till 100 km/h på cirka två sekunder. Det är blixtsnabbt, och den avskalade versionen som susar fram på den berömda motorvägen har inga problem att klara 320km/h tack vare det nya Track Package.

Sedanen saknar baksäten, vilket bara hjälper till att öka prestandan. Den inbyggda dataregistreraren klockade bilen från noll till 100 km/h på 2,35 sekunder, och det tog sedan bara 9,33 sekunder att köra förbi kvartsmilen, vilket den gjorde vid 243,25 km/h.

Tesla sprintade från stillastående till 200 km/h på bara 6,41 sekunder och behövde ytterligare 8,89 sekunder för att gå från 200 till 300 km/h. I videon når den 328 km/h och det tar 14,64 sekunder att passera halvmilsstrecket, medan den kör förbi de andra bilarna på Autobahn.

Data från en annan Model S Plaids körning tidigare i år på Autobahn gav något långsammare siffror. Bilen behövde 2,56 sekunder för att nå 100km/h och 6,82 sekunder för att nå 200km/h. Den var också långsammare genom kvartsmilen med en tid på 9,62 sekunder.

Dessa siffror är imponerande, oavsett om baksätet är installerat eller inte, och exemplifierar elbilarnas största fördelar. De är snabba och offrar ofta toppfarten för rå kraft, men Model S Plaid erbjuder båda så länge batteriet har juice. Elbilarna kommer att fortsätta att förbättras och bli mer effektiva, prisvärda och kraftfulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *