Tesla Cybertruck

När Tesla Cybertruck avslöjades redan 2019 sa vi halvt på skämt att vi hade ”svårt att tro att det hela inte var ett enda stort skämt”. Naturligtvis var det inte det, men designen var, och är fortfarande, så polariserande och annorlunda än allt annat att vi inte riktigt kunde förstå den. Det är onödigt att säga att avsaknaden av sidospeglar, även om den är anmärkningsvärd, inte ens var i närheten av det mest överraskande designbeslutet.

I en video som nyligen spelades in i Kalifornien visades en Cybertruck-prototyp som testades i låga hastigheter, och även om den är mycket grynig är det tydligt att den här versionen har sidospeglar, medan det ursprungliga konceptet undvek dem till förmån för kameror. Denna detalj har väckt uppmärksamhet hos några potentiella ägare, varav en tog till Twitter för att uttrycka sin besvikelse. Och som han brukar göra tog Teslas chef Elon Musk sig tid att svara.

Det här innehållet är upplagd av en tredje part. För att se det måste du uppdatera dina sekretessinställningar. Hantera inställningar.

Musk förklarade att sidospeglarna krävs enligt lag, vilket är sant. Även om digitala system blir allt populärare och många biltillverkare nu utrustar sina fordon med alla möjliga olika vyer som genereras av kameror monterade på deras exteriörer, krävs fortfarande gammaldags speglar av de amerikanska säkerhetsmyndigheterna. Det är därför Musks ytterligare förklaring att Cybertrucks speglar är ”utformade för att vara lätta att ta bort av ägarna” är överraskande.

Fordon som Jeep Wrangler och Ford Bronco har också delar som är utformade för att kunna tas bort av ägarna när de kör utanför den upptrampade vägen, inklusive toppar, dörrar och i vissa fall speglar. Till skillnad från Musks Twitter-svar är det dock ingen på Jeep eller Ford som antyder för ägarna att de bara ska ta bort speglarna och låta dem vara av när de kör på vägen.

Det finns också vissa spekulationer om att Cybertruck som syns i videon kan ha bakhjulsstyrning. Det är svårt att säga, men den silverfärgade monoliten verkar faktiskt ha en relativt liten vändradie. Musk har redan sagt att produktionsversionen av lastbilen kommer att ha fyrhjulsstyrning, så dess eventuella medverkan här kommer inte som någon överraskning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *