Home Elbilar Small Sports Car SC-01 kommer senare i år

Small Sports Car SC-01 kommer senare i år

by admin
ssc sc-01

Det kinesiska nystartade företaget Small Sports Car (SSC) har visat upp en elektrisk tvåsitsig coupé som man hävdar kommer att fungera som en ”nationell sportbil” för Kina.

Den lilla, eleganta elbilen heter SC-01 och är företagets första bil någonsin och kommer att lanseras senare i år med ett pris på cirka 300 000 yen – motsvarande cirka 500,000kr.

Den är 4085 mm lång, 1820 mm bred, 1162 mm hög och väger 1300 kg, vilket innebär att den är i samma storlek som Alpine A110 och Audi TT med bensinmotor.

Den har ett mittmonterat batteri placerat bakom förarhytten och en elmotor både fram och bak. Med totalt 429 hk kan den sprinta från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder och erbjuder ”ren körglädje”.

SSC menar att den här batteripositioneringen bidrar till viktfördelningen och placerar föraren närmare marken, samtidigt som bilens höjd och vindmotstånd minskar.

ssc sc-01

Räckvidden uppges till 500 km enligt NEDC-testcykeln; siffrorna enligt det mindre generösa WLTP-systemet har inte avslöjats.

Under skalet sitter ett spaceframe-chassi med horisontella, stötstångsdrivna stötdämpare, vilket enligt SSC bidrar till förbättrad styvhet samtidigt som bilen förblir kompakt.

Även om interiören ännu inte visats sägs den vara ”minimalistisk”, utan någon infotainmentskärm, allt styrs istället med traditionella strömbrytare och knappar.

SSC säger att leveranserna av SC-01 kommer att börja under fjärde kvartalet i år, med alla komponenter tillverkade i Kina.

Det är inte klart om den kommer att säljas på några internationella marknader, såsom Europa eller Nordamerika.

You may also like

Leave a Comment