Home Elbilar Skoda presenterar liten elektrisk SUV på fredag

Skoda presenterar liten elektrisk SUV på fredag

by admin
Skoda EV

Skoda är på väg att presentera en ny elbil i instegsklassen, som förväntas kopplas ihop med de kommande elbilarna Cupra Raval och Volkswagen ID 2 supermini.

Det tjeckiska märket har bekräftat på sociala medier att de kommer att visa en ny konceptbil på sin årliga presskonferens på fredag och förhandsvisade den i en kort video.

Bilen som visas i videon liknar den lilla SUV-modell som Skoda visade i april förra året, som var mestadels utan funktioner men pekade mot märkets nya Modern Solid-identitet.

Båda bilarna har samma böjda front, motorhuvsveck och placering av märken, vilket tyder på att det nya konceptet är en utveckling av 2023 års stylingmodell.

Skodas bil kommer sannolikt att erbjuda en mer robust version av Volkswagen-koncernens nya MEB Entry-plattform än Raval eller ID 2.

Företaget tillade att den kommer att ha cirka 460 liter bagageutrymme, liknande dagens Skoda Scala familjekombi.

Volkswagen ID 2all-konceptet gav tidigare en antydan om syskonens tekniska specifikationer.

Volkswagen hävdade att man kunde erbjuda två batteristorlekar på 38kWh och 56kWh, där den senare skulle ge en räckvidd på cirka 45 mil.

Skoda EV

ID 2alls frontmonterade motor påstods klara 0-100km/h på mindre än 7,0 sekunder, med en topphastighet på 99mph.

Prisvärdhet är nyckeln till den nya Skoda EV: märket har tidigare sagt att de siktar på ett startpris på 25 000 euro (270,000kr) ”för att göra elektrisk mobilitet överkomlig”.

Därför är det möjligt att Skoda kommer att använda en mindre kraftfull motor än sina syskon.

You may also like

Leave a Comment