Home Videos Se BMW M2 med RWD slåss mot AWD Audi RS3 i dragrace

Se BMW M2 med RWD slåss mot AWD Audi RS3 i dragrace

by admin
BMW M2 vs Audi RS3

BMW:n har mer kraft, men Audi:n är lättare.

BMW M2 och Audi RS3 är små bilar med massor av kraft och prestanda. De två erbjuder roliga körupplevelser förpackade i distinkta paket, och en ny video fångar pari som tävlar i ett dragrace för att se vilken som är den snabbaste bilen.

Audi RS3 Performance döljer en turboladdad 2,5-liters inline-femmotor under sin blå motorhuv. Den ger 407 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter, men BMW M2 har en större 3,0-liters inline-sexa med dubbla turboaggregat som ger 460 hästkrafter och ett vridmoment på 550 Nm.

2023 BMW M2

BMW kan vara mer kraftfull, en utmärkt fördel, men den är också tyngre och har bakhjulsdrift. RS3 har fyrhjulsdrift. Audi väger också 1 614 kg jämfört med coupén som väger 1 730 kg, vilket gör det till en övertygande matchning mellan de två prestandabilarna.

Audin utnyttjade sina fördelar redan från start och fick en tidig ledning, men den var kortvarig. BMW:s extra kraft hjälpte den att komma ikapp och tog ledningen precis innan paret korsade mållinjen. M2 vann med ungefär en billängd och behövde 21,5 sekunder för att slutföra det 1000 meter långa loppet. Audin var inte långt efter och klarade banan på 21,6 sekunder.

Framtidens M2 kan vinna med en ännu större marginal om ryktena stämmer att BMW kommer att lägga till fyrhjulsdrift till coupén. xDrive-systemet skulle också sammanfalla med en ökning av effekten för varianten, vilket påstås öka coupéns effekt till 520 hk, samma mängd hästkrafter som förväntas i M2 CS som företaget utvecklar. M2 xDrive-modellen förväntas inte komma förrän 2026, efter att M2 CS har lanserats.

RS3 kommer inte att vara densamma när den fyrhjulsdrivna M2 kan anlända. Audi förbereder för närvarande en facelifted version av prestandamodellen. Spionbilder från några månader sedan visade hatchbacken gömma sin mid-cycle styling förändringar under en partiell kamouflage wrap.

Vi förväntar oss inte att Audi kommer att uppgradera drivlinan avsevärt när de uppdaterar bilens design.

You may also like

Leave a Comment