Vauxhall Insignia

Nästa generations Vauxhall Insignia kommer att vara en helt annan bil än sin föregångare.

Florian Huettl, VD för Vauxhalls modermärke Opel, meddelade på Münchenmässan att företaget var ”ganska långt framme i vårt konceptuella arbete med en ersättare” och att den skulle komma efter 2025 som en helelektrisk bil.

”Det kommer inte att bli en klassisk bil i D-segmentet som den gamla Insignia var”, sa han. ”Vi kommer att utveckla den ytterligare i takt med att marknaden utvecklas. De bilar i D-segmentet som vi har tillverkat under många år kommer att få en annan form som är aerodynamisk. De kommer att ge mångsidighet och den laddningskapacitet som vi behöver. De kommer inte att vara standard.”

Nästa Insignia kommer att vara en mer rakish och premium crossover, högre markhöjd än den gamla salongen men inte en fullblåst SUV. Det är därför troligt att den kommer att likna Stellantis syskon Peugeot 408 och Citroën C5 X.

Den nya Vauxhall – som troligen inte kommer att ärva namnet Insignia, med tanke på den begränsade visuella relationen mellan de två bilarna – kommer att bygga på Stellantis nya STLA Medium-arkitektur.

Detta kommer att vara en av två EV-arkitekturer som används för framtida Vauxhalls, tillsammans med den nya STLA Small, som kommer att ligga till grund för Corsa och Mokka i framtiden, och STLA Medium, som kommer att ligga till grund för Astra och modeller ovanför den.

Huettl sa att dessa arkitekturer skulle möjliggöra upp till 70 mil räckvidd för elbilar, 25 minuters laddning från 20-80% batterikapacitet, minskad vikt, fyrhjulsdrift från en andra elmotor bak och lägre kostnader, med ett riktpris på 300,000kr för en elektrisk Corsa (inte inklusive några statliga incitament).

Huettl upprepade Vauxhalls plan att endast lansera bilar med elektriska drivlinor från 2025 och att alla modeller ska vara rena elbilar i slutet av 2028.

De två sista modellerna som kommer att lanseras med flera olika drivlinor, inklusive elbilar, kommer nästa år som ersättare för Crossland och Grandland.

Huettl sa att en Corsa alltid kommer att kallas en Corsa, men han antydde att ersättarna till Crossland och Grandland kanske inte kommer att behålla dessa namn. S

py bilder av Crossland antyder en helt annan storlek och positionering för den modellen inom B-segmentet.

Vauxhall Experimental konceptbil, som gjorde sin publika debut i München, omgärdas av mystik kring eventuella produktionsavsikter.

”Det är en modell som visar vägen till en ny generation Opel och Vauxhall,” sa Huettl. ”Kommer vi att göra en bil som är nära den? Du kommer att se mycket av det vi visar på den på gatan i framtiden.”

Detta kyler förväntningarna på att Vauxhall hade planerat att lansera en sportig crossover kallad Manta med fotavtryck från Astra, som Experimental tycktes antyda.

I framtida prestandamodeller kommer GSe-märket att fortsätta, men det finns fortfarande inga planer på att Opel OPC eller Vauxhall VXR ska komma tillbaka, i linje med planerna på att ha mer rundade toppmodeller som inte bara handlar om hög prestanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *