Home SUV Radical Genesis lyx-SUV har biostolar och golvvärme

Radical Genesis lyx-SUV har biostolar och golvvärme

by admin
Genesis Neolun

Genesis har förhandsvisat en slående ny lyx-SUV som kommer att kröna deras expanderande modellprogram under de kommande åren, sannolikt med GV90-märket.

Det koreanska premiummärkets största bil, som i konceptform kallas Neolun (vilket betyder ”nymåne”), kommer att vara nära besläktad med Kia EV9 och kommande Hyundai Ioniq 7 och dela deras modulära E-GMP-plattform och troligen även deras motorer och batterier.

Genesis har ännu inte gett några konkreta detaljer om produktionsbilen men säger att Neolun ”förkroppsligar den ultimata Genesis-gästfriheten bakom ratten” och lyfter fram de svängbara framsätena, bakdörrarna som öppnas bakåt, de elektriskt manövrerade fotstegen och den Royal Indigo-färgade kashmirklädseln (färgad med organiska pigment).

Det finns även äkta trägolv, komplett med ett innovativt värmesystem som använder ledande film på golvet, instrumentpanelen, dörrpanelerna, sätena och mittkonsolen för att fördela värmen i hela kupén.

Den loungeinspirerade känslan sträcker sig till en fullängds mittkonsol som fungerar som ett soffbord, ett avancerat surroundljudsystem och ett par stora skärmar som fälls ner från taket för att erbjuda vad Genesis kallar ”en sensoriskt stimulerande upplevelse”.

Det finns också en enorm, högupplöst infotainmentskärm framtill, som ser ut att dyka upp från instrumentpanelens ovansida och som till synes styrs med en vridratt på mittkonsolen.

Genesis Neolun

I linje med Neoluns minimalistiska design finns det få fysiska knappar, och de flesta funktioner styrs av haptiska ikoner på konsolen eller den udda rektangulära ratten, även om en rad med åtta tjocka vippbrytare finns i mitten av instrumentbrädan.

De bakåtvända dörrarna innebär att Neolun inte behöver ha B-stolpar, vilket ger ett ”mycket öppnare innerutrymme”, säger Genesis, och gör det lättare att ta sig in och ut ur bilen. Som ofta är fallet med konceptbilar är det dock osannolikt att dessa kommer att visas i utställningslokaler.

Neolun är en tydlig släkting till de befintliga toppmodellerna G90 sedan och GV80 SUV, med ett par smala LED-ljusramper i fronten som bildar ett V-motiv och sträcker sig runt till sidan av bilen.

Genesis kreativa chef Lucy Donckerwolke säger att konceptets ”reducerande” design är inspirerad av Koreas populära månburkar i porslin.

”Det är symbolen för tidlös design och sofistikerat hantverk”, sa han.

Genesis Neolun

Genesis har inte gett några tekniska detaljer om Neolun, men den liknande EV9 finns tillgänglig antingen med en 200 hk bakhjulsdriven drivlina eller en 378 hk dubbelmotor och ett val av antingen ett 76,1 kWh eller ett 99,8 kWh batteri.

Genesis har också avslöjat att man kommer att lansera toppversioner av alla sina elbilar under ett nytt prestandamärke som kallas Magma, och det verkar troligt att den framtida GV90 kommer att utgöra en del av denna uppställning.

You may also like

Leave a Comment