Professionell handtvätt – den enda tvätten din bil förtjänar

Att hålla bilens yttre i perfekt skick är svårare och mer tidskrävande än vad många tror, framför allt under vinterhalvåret. Och på senaste har jag lagt märke till att många bilägare lägger onödigt mycket tid och pengar på att hålla sina bilar rena och fria från smuts.

I och med ökningen av självtvättar för bilar – ofta utan koppling till bensinmackar – har det blivit allt vanligare att bilägare tvättar sina bilar på egen hand. Problemet med detta är att man oftast inte har tillgång till rätt medel och lackskydd, samt att man saknar kunskapen som krävs för att effektivt rengöra en bil.

För att inte tala om att det ofta tar längre tid att tvätta bilen själv, särskilt om man också ska tvätta den invändigt. Därför tänkte jag passa på och slå ett slag för alla professionella biltvättar i landet – jag lovar att det är värt det!

Boka alltid handtvätt med rätt lackskydd

När man ska boka en biltvätt så bör man alltid boka en handtvätt. Delvis för att det är mer skonsamt för bilen men också för att resultatet blir betydligt mycket bättre.

Senast jag tvättade bilen var jag nere i Skåne och besökte då Triangeln Biltvätt i Malmö. De har varit verksamma sedan 1993 och är experter på allt som har med bilvård att göra. Att de dessutom hade riktigt bra priser fick mig att boka en helrekond där de tvättade både in- och utsidan av bilen.

Efter en noggrant genomförd handtvätt så behandlades hela bilen med ett keramiskt lackskydd som skyddar bilen från fukt och smuts. Det är nu ett par veckor sedan jag var i Malmö och jag är djupt imponerade av behandlingen min bil fick – den skiner fortfarande i lacken och känns ren och fräsch invändigt.

Upphämtning och avlämning

En annans sak jag verkligen uppskattar är att Triangeln Biltvätt också erbjuder upphämtning och avlämning av bilar. Du kan alltså beställa en biltvätt från jobbet så kommer någon från firman ut och hämtar din bil, tar med den till biltvätten, tvättar den och lämnar sedan tillbaka den till dig där du befinner dig.

Jag menar, varför skulle jag inte få bilen upphämtad och tillbakalämnad i bättre skick? Genialiskt!

Svårare att handtvätta hemma

Handtvätta bilen i alla ära, men kan man inte göra det själv?

Jo, visst kan du handtvätta bilen på egen hand, även på din egen uppfart. Däremot finns det strikta regler mot att låta rengöringsmedel och andra kemikalier rinna ner i grundvattnet. Därför är det idag mycket svårt att genomföra en hel biltvätt hemma utan att bryta mot miljölagar.

I mina ögon är det bara ännu en anledning att överlåta ansvaret på någon annan och se till att ett proffs handtvättar din bil.

Lämna en kommentar