porsche 911 offroad

► Fler robusta Porsche 911:or är på gång
► Ordförande Oliver Blume bekräftar ”en tredje pelare”.
► Terrängkörbara 911:or kommer att ansluta sig till GT- och Heritage-modellerna

Det evigt gröna Porsche 911-sortimentet fortsätter att expandera i rask takt. Idag finns det 26 derivat i den brittiska konfiguratorn. Och det antalet kommer att öka ytterligare när Porsche förbereder en rad mer robusta, terrängkörningsbara och retro 911:or, kan CAR avslöja.

Porsches ordförande Oliver Blume berättade för oss att 911 Dakar (nedan) som presenterades på bilsalongen i Los Angeles 2022 bara var början på en satsning på att bredda 911-sortimentet.
Porsche 911 Dakar: den exteme offroad-versionen.

porsche 911 offraod retro

Den nya strängen av tuffare 911:or är logisk: Porsche har inte för inte utvecklat tak-tält, byggt en rally-raid GT3 på styltor i Dakar och erbjudit kurser i iskörning. Det är ett medvetet skifte för att flytta sin huvudmodell till den tuffa naturen.

Porsche-chefen förklarar varför fler 911:or för terrängkörning är på gång.

I en exklusiv intervju med CAR förklarade Blume varför Porsche 911-sortimentet utökades – och avslöjade att produktstrategin inspirerades av hur sportklädesindustrin hade breddat sina tränarportföljer.

Vi har 911-basen, som sträcker sig från instegsmodellen till Turbo S”, sade styrelseordföranden. Sedan har vi de mycket sportiga modellerna, GT-modellerna. Vi har också arvsspelaren – och där kom idén från sportindustrin. Vi såg sportskorna från 1970- och 80-talen och tänkte att det kunde fungera för Porsche också, så vi tog fram den 50:e upplagan och den 60:e upplagan med Sport Classic (nedan). Vi överväger att ta fram 1970- och 80-talsinspirerade modeller också…

porsche 911 retro offraod

Den nya Porsche 911 Sport Classic med 60-talssmak

Mycket få globala varumärken kan ta med sig dessa framgångsrika objekt från det förflutna och koppla ihop dem med modern teknik. Men Porsche kan det. Då tänkte vi ”Varför inte en tredje pelare, förutom sportiga GT- och arvsmodeller? Varför inte terrängbilar också?” Nu får vi se hur Dakar-bilens marknadssuccé slår igenom. Och sedan kanske det kommer att komma fler. Dörren är nu öppen…’

Porsche 911:s 60-årsjubileum

År 2023 kommer Porsche att fira en trio viktiga födelsedagar: ”Vi kommer att fira 911:ans 60-årsjubileum, 75-årsjubileum för vårt företag och Wolfgang Porsches 80-årsdag”, säger Blume till CAR.

Kommer företaget att lansera produkter för att följa med dessa jubileer? Självklart kan ni förvänta er det! svarade han.

Varför Porsche går ut i terrängen

Blume sade att företaget anpassar sin portfölj för att hålla jämna steg med konsumenternas förändrade efterfrågan. ”Vi ändrar vår inriktning för att erbjuda våra kunder vad de förväntar sig i olika delar av världen. Konsumenternas inställning förändras också, särskilt när det gäller de yngre generationerna.

porsche

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *