Home Nyheter Nya MG HS visas upp på Goodwood Festival of Speed

Nya MG HS visas upp på Goodwood Festival of Speed

by admin

MG har gett sin HS en ”sofistikerad” översyn, med mer invändigt utrymme och en klassledande räckvidd för enbart eldrift från dess plug-in hybriddrivlina, i ett försök att öka försäljningen av sin brittiska bästsäljare.

Den nya SUV:en, som ska presenteras på Goodwood Festival of Speed nästa vecka, är baserad på den kinesiska modellen Roewe RX5, enligt en MG-insider.

Den kommer att spegla den nuvarande HS: s erbjudanden om bensin- och PHEV-drivlinor men ge förbättringar av bränsleekonomi och EV-räckvidd.

Den nuvarande HS erbjuder cirka 51km av EV-räckvidd, medan RX5 påstås uppnå så många som 69 elektriska km.

Teased före avslöjandet, HS ser ut att ha fått en omfattande redesign nära speglar RX5 och med en ”modern, sofistikerad” nytt utseende.

MG hoppas att det nya fordonet bygger vidare på SUV: s försäljning hittills i år.

Den nya HS, som tidigare har förhandsvisats i patentansökningar (nedan), kommer att anlända som en del av en omfattande uppgradering av märkets ICE-serie, tillsammans med den nya MG 3 hybrid supermini.

MG marvel R 5

Lu Jiajun, som är chef för affärsenheten, har tidigare sagt till Bilnytt att bilmärket satsar hårt på både förbränningsmotorer och elbilar och att företaget kommer att välja två utvecklingsvägar för att öka sina försäljningsvolymer.

”Vi kommer inte att ge upp marknaden för bränsledrivna fordon”, sa Lu. ”Många globala marknader föredrar trots allt fortfarande traditionella fordon.”

Erkännandet av MG:s engagemang för förbränningsmotorbilar kommer samtidigt som varumärket upplever en solid tillväxt i försäljningen av elbilar på viktiga exportmarknader, inklusive Storbritannien, med modeller som MG ZS crossover och MG 4 EV hatchback.

MG 4 EV Hatchback

Höjdpunkten under märkets hundraårsjubileum kommer dock att vara avtäckningen av en elektrisk SUV som är tänkt som ett nytt flaggskepp.

Den är tänkt att efterträda MG Marvel R (bilden nedan) och kommer att baseras på MSP-plattformen, som kan rymma olika batterikapaciteter på upp till 150 kWh och underlätta batteribyte.

Marvel R Hero

På tal om den nya Marvel R sa Lu: ”Utseendet på den här bilen är fantastiskt och priset kommer att göra den konkurrenskraftig.”

MG’s kommersiella chef Guy Pigounakis har tidigare sagt till Bilnytt att Marvel R:s ersättare är ”en helt annan bil” och föreslog att den skulle få ett pris på cirka 600,000kr.

MG förbereder också en ”stor uppgradering” av interiören i 4:an, enligt Lu. Denna ska lanseras under andra halvan av 2024, bara cirka två år efter att elbilen anlände till Europa.

You may also like

Leave a Comment