MG HS 2023

MG har avslöjat officiella bilder av den ansiktslyfta HS, med flaggskepps-SUV:n med uppgraderad teknik, ett förbättrat infotainmentsystem och en skarpare front.

Den SAIC-ägda tillverkarens SUV har nu en välformad, djupare främre stötfångare och en mer markerad bälteslinje, tillsammans med en bredare grill och multifunktions LED-strålkastare som också har vuxit i storlek för att förbättra modellens referenser som ett flaggskeppserbjudande.

Baktill har bilen fått en ny stötfångare, reviderade LED-baklyktor och omdesignade avgasutlopp. SUV:ens 18-tums lättmetallfälgar är nu också tillgängliga med en ny diamantskuren design, medan en valfri Urban Grey exteriörfärg är tillgänglig för första gången.

MG HS 2023

Orderböckerna är nu öppna i Storbritannien, med priser från 250,000kr för standard SE-trim, vilket stiger till 350,000krför topputrustningen Trophy. HS är 40,000kr billigare än Skoda Karoq och 35,000kr billigare än Nissan Qashqai – två av dess främsta rivaler.

Instegsversionen SE har multifunktionella LED-strålkastare med rullningsindikatorer fram och bak – en nyhet för MG – nyckellös start och en bakre parkeringskamera. Trophy-specifikationen ger läderklädsel, omgivande belysning, klimatanläggning med dubbla zoner och en rattmonterad startknapp.

Båda modellerna är tillgängliga med ett nytt 10,1-tums infotainmentsystem – som enligt MG ger smidigare funktionalitet – och soft-touch-material som sägs ha en högre upplevd kvalitet än den utgående bilens.

MG HS 2023

MG Pilot-sviten med säkerhetsteknik ingår också som standard. Detta inkluderar lane keeping assist, lane departure warning, blindspot detection, rear cross-traffic alert och high beam assist.

SE- och Trophy-utgåvorna är tillgängliga med ett urval av två drivlinor.

En 159 hk 1,5-liters turboladdad bensinmotor är kopplad till en manuell eller en sjuväxlad dubbelkopplingslåda som tillval.

En plug-in hybrid finns också tillgänglig, som kombinerar samma 1,5-liters bensinmotor med en 121 hk elmotor och erbjuder en räckvidd på 50km på enbart el.

I början av april 2023 hade MG sålt 13 320 HS i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *