mercedes amg gt2

Affalterbachs hittills kraftfullaste bil som säljs till vanlig kund är sista chansen för den utgående GT modellen.

Den nya Mercedes-AMG GT2 är den mest kraftfulla tävlingsbil som det tyska företaget hittills har tillverkat.

GT2, som ansluter sig till de framgångsrika GT3- och GT4-racebilarna, syftar till att utvidga Mercedes kundracingprogram till amatörförare och visar Affalterbachs ambition att ta en ledande roll i GT2-segmentet.

Den är baserad på Mercedes-AMG GT-vägbilen, som 2023 kommer att ersättas av ett syskon med hårt tak till den nya Mercedes-AMG SL.

Drivs av den välbekanta 4,0-liters V8 med dubbelturbo som används i GT4 och andra AMG-produktionsbilar, är GT2:s motor trimmad för att leverera 697 hk och 800+ nm (liknande den 690 hk starka Porsche 911 GT2 RS Clubsport) till bakhjulen via en sexväxlad sekventiell växellåda.

I övrigt är den utrustad med en mekanisk låsdifferential med konfigurerbara stötdämpare, justerbara antiroulllstänger, ventilerade sexkolvsbromsar fram (fyra kolvar bak) och multijusterbara låsningsfria bromsar.

Resultatet är en bil som väger mindre än 1400 kg med luftkonditionering, vilket innebär att den är något tyngre än men fortfarande konkurrenskraftig med Audi R8 LMS GT2 på 1350 kg.

Enligt Mercedes var målet att se till att ”herrar förare som inte tävlar varje helg kan kontrollera denna enorma kraft på ett behärskande och säkert sätt hela tiden”.

Aerodynamiken spelar också en viktig roll för att garantera en tillförlitlig hantering så att amatörer kan bygga upp ett förtroende på banan. Därför har den bakre svanhalsformade vingen en stor justeringsvinkel och det finns nya stora ventilationsöppningar integrerade i de främre vingarna för att öka luftflödet.

mercedes amg gt2

GT2:s cockpit har utvecklats med förarergonomi i åtanke för att säkerställa att den är så användarvänlig och intuitiv som möjligt för en mindre erfaren publik.

GT2 ska börja testas på ett urval av banor under de kommande veckorna, innan kundförsäljningen börjar i början av motorsportssäsongen 2023, i samarbete med det Affalterbach-baserade racingteamet HWA.

Inga prisuppgifter har tillkännagivits, men GT2 förväntas kosta från cirka 400 000 pund, i linje med sina konkurrenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *