2022 toyota rav4 gt sport

Toyota har gett sin RAV4 SUV en GR Sport-behandling, med unika uppgraderingar av den yttre stilen, inredningsdetaljer och ett fastare chassi.

I takt med att Toyotas högpresterande GR-serie av sportbilar fortsätter att expandera, har den mer raciga karaktären även kommit att sprida sig till företagets vanliga modeller. Efter Yaris, C-HR och Hilux har Toyota avslöjat en GR Sport-version av RAV4 med skräddarsydda designdetaljer och styvare fjädring.

De visuella skillnaderna är inte omfattande, men GR Sport utmärker sig med pianosvarta hjulhuslister och plastlister, tillsammans med aggressivare dimljusomfattningar och en frontspoiler. Den sportigaste RAV4:an får också GR-märkning och unika 19-tums hjul, målade i blank svart med maskinbearbetade kanter.

På insidan finns ett par sportigare framsäten som är klädda i mocka och syntetiskt läder, med präglade GR-logotyper på nackstöden. Silverfärgade sömmar plockar ut sätena, ratten och växelspaken, med gunmetalgråa insatser på dörrpanelerna och ytterligare GR-logotyper på golvmattorna. Standardutrustningen omfattar en 10,5-tums infotainmentskärm och en 12,3-tums digital instrumentpanel, tillsammans med Toyotas förarassistansteknik Safety Sense. Under huden är RAV4 GR Sport utrustad med fastare fjädrar och dämpare för att förbättra hanteringen och kroppskontrollen.

Priset har ännu inte bekräftats, men den nya modellen kommer att finnas i de brittiska butikslokalerna före slutet av året i både hybrid- och plug-in-hybridutförande. GR Sport kommer inte att få någon effektökning som en del av uppgraderingen, så hybridvarianten kommer att erbjuda 215 hk och 221 Nm vridmoment från en 2,5-liters bensinmotor och en elmotor. RAV4-hybriden klarar sprinten 0-62 mph på 8,4 sekunder och når 111 mph utan att behöva anstränga sig.

RAV4 GR Sport plug-in hybrid kommer också att använda en 2,5-liters bensinmotor, men med två elmotorer och fyrhjulsdrift. Som den mest kraftfulla modellen erbjuder den 302 hk och en 0-62 mph-tid på 6,0 sekunder. Beroende på hjul- och däckspecifikationerna kan GR Sports effektivitetssiffror variera mellan modellerna – som referens anger Toyota 47,8mpg och 126g/km för den nuvarande RAV4-hybriden, medan plug-in-hybriden uppnår 282,4mpg och 22g/km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *