Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Den nya Bugatti Chiron Super Sport Golden Era har avslöjats som en unik, omsorgsfullt dekorerad hyllning till det franska märkets berömda arv.

Den senaste specialutgåvan är designad enligt önskemål från en ”mycket viktig” kund och hyllar Bugattis anrika W16-motor och de historiska modeller som etablerade företaget som ett av världens mest välkända lyxmärken.

Den är dekorerad med en handritad väggmålning med 45 historiska Bugatti-modeller, som tog mer än 400 timmar att skapa – en process som Bugatti själva kallade ”extremt skrämmande”.

Bläcket har utvecklats för att vara hållbart och ska hålla under bilens hela livstid.

Passagerardörren innehåller 26 bilar, inklusive Type 41 Royale – som ansågs vara världens lyxigaste bil när den lanserades 1926 – och Type 57 SC Atlantic, en personlig favorit för Bugattis tidigare designchef, Achim Anscheidt, som övervakade detta projekt.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Bugattis ”moderna” era avbildas på förarsidan, med skisser av EB110, Veyron och Chiron själv.

Som en blinkning till den 16-cylindriga motor som Bugatti har använt under de senaste två decennierna är de 3712 komponenterna som utgör enheten också skissade på dörrarna.

Hela bilen är färgad i två toner Doré gold och Nocturne black.

Anscheidt, som gick i pension från sin roll som Bugattis chefsdesigner förra månaden, sa: ”Våra kunder kan vara otroligt kreativa, och vi är mycket stolta över att hjälpa dem att förverkliga vad de drömmer om, men omfattande specialuppdrag som detta är mycket sällsynta: vi ser vanligtvis inte mer än en eller två skapelser i denna skala varje år.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Bugatti gav oss ursprungligen Veyron och har nu skapat ett mästerverk med 1487 hk och 2,5 miljoner pund som ska bli världens snabbaste serietillverkade bil

”Med tanke på projektets krävande karaktär är [Golden Era] förmodligen det mest krävande skräddarsydda personaliseringsarbetet som mitt team och jag någonsin har arbetat med.”

Det kalligrafiska temat fortsätter inuti på var och en av dörrpanelerna, med EB110, Veyron, Chiron, Type 57 SC, Type 41 och Type 35 målade direkt på lädret.

Golden Era kommer att överlämnas till sin ägare på Monterey Car Week på fredag. Det är inte känt hur mycket den mycket personliga bilen kostade, men standardversionen av Super Sport kostade 35 miljoner kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *