Hyundai Santa Fe

Hyundai har avslöjat priser och specifikationer för nya Santa Fe, märkets mest flexibla familje-SUV hittills, med en boxig design som riktar sig till marknaden för offroad-”livsstilar”.

Tre specifikationer kommer att erbjudas, var och en tillgänglig med två motorvarianter.

Instegsmodellen med 1,6-liters turbobensinhybrid är tillgänglig med två- eller fyrhjulsdrift och ger 212 hk. Plug-in-hybriden finns endast i fyrhjulsdrivet utförande och ger 249 hk och 271 Nm.

Premium-versionen kostar från 630,000kr och har 20″ lättmetallfälgar, LED-lampor och en 12,3″ infotainment-pekskärm.

Ultimate kostar 45,000kr mer och ger ett Bose-ljudsystem, soltak, head-up-display och ventilerade framsäten.

Calligraphy kröner serien, som börjar på 720,000kr, med nappaläder och ytterligare offroad-trim, såsom en främre skidplate.

Den helt omarbetade nya Santa Fe gör sig av med den gamla bilens kurviga linjer till förmån för rena kanter och breda hjulhus.

Hyundai Santa Fe

Effekten påminner om Land Rover och Jeep 4×4-bilar och kommunicerar tydligt den nya bilens positionering som en mer robust bil.

Det ger Santa Fe ett utseende som skiljer sig från resten av Hyundais modellprogram – en styling som etablerades med Hyundai Ioniq 5 och förstärktes av den kurviga Ioniq 6.

Den nya bilen mäter 4830 mm i längd, 1900 mm i höjd och har en hjulbas som är 50 mm längre än tidigare, vilket enligt Hyundai ger ett klassledande innerutrymme.

Bakluckan har också förstorats med avsikt att skapa ett ”terrassliknande” utrymme när den andra och tredje sätesraden är nedfällda, med plats för en liten arbetsstation eller loungedel.

Den har en maximal dragvikt på 1110 kg, vilket är ungefär samma som en Kia Sorento men lägre än premiumrivaler som BMW X5 och Land Rover Defender.

Hyundai Santa Fe

Inuti är fokus på användarvänlighet och praktiska funktioner tydligt, med fysiska knappar och rattar för kritiska funktioner som klimatanläggning, radio och körlägeskontroller.

USB-portar och trådlösa plattor finns i överflöd för laddning av mobila enheter och det finns också ett överflöd av förvaringsfack och mugghållare i hela interiören.

Infotainment tillhandahålls av en böjd 12,3-tums pekskärm i hela serien, monterad parallellt med en digital instrumentdisplay av samma storlek.

Hyundai har lyft fram användningen av hållbara material i nya Santa Fe, där den mockaliknande takklädseln, mattorna och ryggstöden i andra och tredje raden är tillverkade av återvunnen plast.

 

SangYup Lee, vice VD och chef för Hyundais globala designcenter, säger: ”Helt nya Santa Fe är en SUV som hittar en perfekt balans mellan stadsliv och friluftsliv, och som klarar allt från hektiska familjeresor till campingäventyr.

”Med sin längre hjulbas, rymliga interiör och terrassliknande baklucka utnyttjar nya Santa Fe sina SUV-styrkor för att erbjuda mer mångsidighet än någonsin tidigare samt en premium kundupplevelse.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *