2024 BMW M5

BMW kommer att presentera nästa generation av 5-serien och den elektriska i5 senare den här månaden. I sortimentet kommer en ny M5 att ingå, men förvänta dig inte att den kommer att visas tillsammans med resten av sortimentet, eftersom en ny spionvideo visar hur biltillverkaren fortsätter att testa sedanen på Nurburgring-racebanan.

M5 döljer sin nya stil under en helkroppskamouflage och en beklädnad. Den antar inte den höga njurgrillen som finns på andra nyligen avslöjade BMW-modeller, utan väljer en smalare grill. Bilens framsida är dold, med en beklädnad som troligen döljer en aggressiv stötfångare. Det är svårt att se några bakre detaljer i videon, men företaget kunde inte dölja de fyrdubbla avgasrören som sticker ut på baksidan.

Tidigare spionfoton har redan avslöjat sedanens interiör, där BMW försökte dölja förändringarna och den nya layouten. M5 kommer dock att anlända med BMW:s dubbla displayuppsättning på instrumentbrädan som var tydligt synlig. Den kommer också att ha den senaste iDrive-programvaran installerad. BMW introducerade iDrive 9 tidigare i år, vilket kan vara M5:s operativsystem.

Det är en ny modell som BMW förvandlar till en potent hybrid. Ryktena fortsätter att antyda att den nya högpresterande sedanen kommer att anlända med samma drivlina som BMW XM.

Den kommer dock troligen inte att ha samma inställning, där den dubbelturboladdade 4,4-liters V8-motorn och den enda elmotorn utvecklar 644 hästkrafter i den toppklassiga SUV:en. XM Label Red har ännu mer kraft och levererar 738 hk.

Nästa generations 5-serie debuterar den 24 maj tillsammans med i5, den senare börjar säljas i höst. BMW dröjer ofta med att avslöja de hetare M-varianterna, och vi förväntar oss att biltillverkaren fortsätter den traditionen.

Den nya M5 kanske inte når Svenska återförsäljare förrän senare nästa år. Debuten kan ske före årsskiftet, och den stora avslöjandet kan inkludera en M5 Touring-vagn. Vi har dock inte sett den modell med långt tak som testas offentligt ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *