motoroptimering

Det råder verkligen ingen brist på företag som säljer bildelar, bilhandlare som köper och säljer bilar eller bilverkstäder som hanterar traditionella lagningar. Däremot är antalet bilverkstäder som hanterar mer specifika arbeten desto färre.

Vad gör du till exempel om du tappat bort den sista bilnyckeln eller om du behöver motoroptimera din bil? Förslagsvis vänder du dig till samma företag som jag, nämligen A6 Lås & Larm i Jönköping.

Det är experter på allt som berör styrenheter och elektroniska funktioner i bilar, däribland styrenheter, motoroptimering och bilnycklar. Med sofistikerad mjukvara och avancerade verktyg kan de laga och programmera om även de med moderna bilarna.

Experter med mångårig erfarenhet

Jag kom i kontakt med A6 av en slump för ett par år sen när jag lyckades låsa in bilnycklarna i bilen efter att ha varit på konferens i Jönköping. Som tur var fick jag snabbt kontakt med företaget och inom 2 timmar hade man hämtat min bil, tagit med den till verkstaden och fått ut bilnyckel. Processen var finslipad och prislappen mer än ärlig.

Medan jag väntade på min bil fick jag lära mig att A6 Lås och Larm sysslar med mycket mer än bara bilnycklar. Det är bland annat ledande experter på motoroptimering med marknadens främsta mjukvara. Dessutom kan de reparera, optimera och byta ut alla olika styrenheter i en bil.

Bäst av allt är att A6 – till skillnad från många andra verkstäder – inte begränsar sig till specifika bilmärken. Med undantag för Tesla kan A6 hantera alla bilmärken som idag rullar på svenska vägar, från Volvo, Audi och BMW till Skoda, Citroen och MG.

Fixa bilen och bilnycklar på distans

Det kanske absolut mest imponerande med dagens bilar är att allt det elektriska kontrolleras av styrenheter, dvs. ABS-system, airbags, låsfunktioner, etc. Således behöver en kunnig mekaniker endast tillgång till den aktuella styrenheten för att reparera bilen.

Fördelen med detta är självklar: man behöver alltså inte befinna sig i eller i närheten av Jönköping för att få hjälp av A6. Har du bara tillgång till din styrenhet kan du koppla ur den och skicka in den till verkstaden så reparerar de den och skickar tillbaka den till dig.

Samma sak gäller bilnycklar som A6:s mekaniker enkelt programmerar om och kopierar med tillgång till din bils styrenhet. Även motoroptimering kan idag skötas på distans.

Med andra ord kan du ta hjälp av denna verksamhet oavsett var i landet du befinner dig eller vilket problem du upplever med bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *