maybach s680

För hundra år sedan presenterade den nya tyska tillverkaren Maybach sin första produktionsbil, W 3 – en liten trivia som du troligen inte kommer att vinna något pris på din favoritpub. Men den markerar dock tillfället för denna jubileumsmodell i begränsad upplaga: Mercedes-Maybach S680 Edition 100, som sannolikt kommer att vara mycket mer minnesvärd än sin avlägsna förfader.

Varför? Jo, i stället för en massiv I-6 som bara ger ynka 70 hästkrafter har Edition 100 en stor V-12, utrustad med dubbla turboladdare för säkerhets skull – och 621 hästkrafter. Det är vad 100 års motorutveckling ger dig. Det gör den stora Maybach till en S680-modell, men Edition 100 går längre med fyrhjulsdrift. För dem som hoppas på en EV-drivlina som tar varumärket in i de kommande 100 åren, som Mercedes-Benz EQS, är vi ledsna … ni får vänta lite längre.

Färgen är utsökt, ett tvåfärgat arrangemang med Cirrus Silver och Nautical Blue. Invändigt finns det ett svep av Manufakturläder i Crystal While och Silver Grey Pearl. De förväntade signalerna finns alla där: ”Edition 100”-märken på C-stolparna, dörrtrösklarna och andra delar av interiören samt navkapslarna.

I övrigt är det vanliga Mercedes-Maybach-prylar, vilket undervärderar glittret och omständigheterna i det hela. Det här är ett imponerande, imponerande pråligt fordon som håller en lägre profil än till exempel en Rolls-Royce Phantom. Med en extra dos av exklusivitet kan den fresta Bentley Flying Spur-intressenterna ännu mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *