Mercedes G-Klass

Mercedes-Benz kommer att lansera en ansiktslyft version av offroadern G-Klass nästa år, som kommer att ta lärdom av sitt kommande elektriska EQG-syskon för att erbjuda betydande förbättringar av bränsleekonomin.

Den nya EQG kommer att lanseras 2024 och är tänkt som en utsläppsfri motsvarighet till den extremt robusta maskinen.

Den har nästan identisk design som nuvarande G-Klass, även om Mercedes har infört ett antal karossförändringar för att göra den så effektiv som möjligt.

Dr Emerich Schiller, chef för affärsenheten G-klass, säger att dessa förändringar kommer att överföras till en ansiktslyft version av den bensinmotoriserade maskinen, som kommer att anlända vid ungefär samma tidpunkt som EQG nästa år.

”Med elbilar är aerodynamik en ganska stor utmaning”, säger Schiller. ”Med EQG var vår första uppgift att behålla bilens design, men att förbättra aerodynamiken så mycket som möjligt.

”När man verkligen går in i bilens detaljer har vi ändrat saker. De flesta kunder kommer inte att se det, inte ens om de står framför bilen, men i vissa fall har förändringarna inneburit en dramatisk förbättring av aerodynamiken.

”Vi har verkligen förbättrat aerodynamiken utan att ändra formen, och det vi har lärt oss av elversionen kommer vi att använda i bilen med förbränningsmotor. Så när ansiktslyftningen kommer nästa år kommer bilarna att ha de flesta av de aerodynamiska förbättringarna också, med en enorm minskning av bränsleförbrukningen.”

Schiller tillade: ”Det kommer att vara nästan samma bil. Det följer vår filosofi: det är inte en elbil, det är en G-Klass och du kan få den med en bensinmotor, en dieselmotor eller med eldrift.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *