Lyssna på Ferrari Daytona SP3

Ferrari F40 ser genomsnittlig ut bland de sällsynta Koenigseggs och Bugattis som lämnar den exklusiva träffen.

Vad har Koenigsegg, Pagani, Ferrari och Ford gemensamt? Kvartetten av biltillverkare var väl representerade vid ett ägarklubbsevenemang i Spanien som gav några fantastiska sevärdheter och ljud när mer än ett dussin hyperbilar lämnade ett evenemang.

Den fantastiska sammankomsten organiserades av Supercar Owners Circle, som kallar sig ”världens mest exklusiva nätverk av bilsamlare” på sin Instagram. De anordnar sina SOC Weekends, en kombination av en Concours och ett rally, och i september cruisade medlemmarna genom Spanien.

Videon visar över två dussin hyperbilar som lämnar en av platserna och fångar deras fantastiska design och härliga motorljud. Det är ett smörgåsbord av sällsynt metall, med bilar från Koenigsegg, Pagani, Ferrari och andra på fältet. Det börjar med att den 720 hästkrafter starka Mercedes-AMG GT Coupe Black Series kör ut på vägen, och det var bara en försmak av vad som skulle följa.

Nyare metall inkluderade bilar som Bugatti Chiron, Ford GT, Pagani Huayra, Ferrari SF90 Stradale och Aston Martin Vanquish Zagato Volante. Klassiker som Bugatti EB110, Ferrari F40 och Lamborghini Diablo VT ströddes in som trevliga överraskningar och visade hur långt superbilarna har utvecklats genom årtiondena. Det som var kraftfullt och banbrytande för 30 år sedan är ingenting jämfört med moderna hyperbilar.

Den blå Ferrari Daytona SP3 som flyger förbi vid 2:05 vann evenemangets Chopard Award för mest eleganta bil. Ferrari introducerade Daytona SP3 2021 med en begränsad produktion, retroinspirerad styling och en 6,5-liters V12-motor på 828 hk som lånats från 812 Competizione. En svart Ferrari Monza SP2 fångades också på bild.

Förbränningsmotorn var på full display under SOC Weekend Spain 2023. Men flera hybrider fanns också på plats, som Porsche 918 Spyder med 887 hk och Ferrari LaFerrari med 949 hk, tekniska milstolpar när industrin gör sig redo att inleda full elektrifiering.

Biltillverkare bygger och säljer miljontals nya bilar varje år. Monteringslinjer världen över pumpar ut hundratusentals modeller som ett urverk. De mest sällsynta bilarna tillverkas dock i mycket mindre kvantiteter, vilket gör dem till svårfångade enhörningar som många människor aldrig ser köra på vägarna. Att se så många sällsynta maskiner på ett och samma ställe är något av en upplevelse för entusiaster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *