2024 Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini publicerade idag en spännande teaser-video på sociala medier där man förhandsvisar en mystisk Huracan Sterrato. Biltillverkaren håller bilen dold, men märkningen och andra detaljer gör det ganska tydligt vilken modell det rör sig om.

I det tillhörande inlägget står det att vi ska ”Förbereda oss på att bevittna fusionen av fordonsteknik och konstnärlig briljans. Gör den speciell. Gör den till Unica.” Lamborghini har tidigare använt sin Unica-app för att retas med Sian innan den officiellt debuterade.

Inlägget får oss att tro att detta kan vara ett speciellt engångsfordon. Teasern visade bilen med en marmorerad blå exteriör och blå sömmar som används för logotypen. Den enda tydliga bilden av bilen kommer i slutet med korta blinkningar av blått ljus, vilket avslöjar Huracan med Sterratos offroad-uppgraderingar. Bilens takmonterade luftintag, nosmonterade extraljus och främre skärmförlängningar syns kort i klippet. På ett märke står det ”Opera Unica för Porto Cervantes 2023.”

Lamborghini introducerade den höga Huracan i november. Den debuterade med en 1,7-tums fjädringslyft och en uppdaterad version av modellens Integrated Vehicle Dynamics-system. Biltillverkaren breddade också spårvidden – 1,2 tum fram och 1,3 tum bak. Undertill har Lamborghini lagt till aluminiumpaneler för att skydda bilens vitala komponenter.

2024 Lamborghini Huracan

Den terränggående superbilen har Lamborghinis 5,2-liters V10-motor som ger 602 hästkrafter. Bilen kanaliserar kraften till alla fyra hjulen genom en sjuväxlad dubbelkopplingsväxellåda.

Enligt biltillverkaren kan Sterrato nå 100km/h på 3,4 sekunder. Den är dock inte lika snabb som andra moderna Lamborghinis, med en topphastighet på 260km/h. Den offrar lite hastighet för terrängprestanda.

Företaget började tillverka Sterrato i februari och planerar att producera endast 1 499 exemplar för hela världen. Köpare kan anpassa sin bil genom biltillverkarens AdPersonam personaliseringsprogram. Det finns 350 exteriörfärger och 65 interiörfärger, men den här nya Sterrato kan ha extra specialfinish.

Tack och lov kommer vi inte att behöva vänta länge för att se vad Lamborghini har förberett. Avslöjandet kommer att äga rum i morgon. Om det är en engångsföreteelse kommer det inte att vara företagets första för året. I februari lanserade biltillverkaren två unika bilar – Invencible och Autentica – baserade på Aventador som Lamborghini ersatte med den nya Revuelto hybrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *