Home Nyheter Lamborghini slutar ta emot beställningar på Aventador när Ultimae är slutsåld.

Lamborghini slutar ta emot beställningar på Aventador när Ultimae är slutsåld.

by admin
lambo aventador ultimae

Beställningarna för den utgående Aventador är nu stängda, vilket markerar slutet för den icke-hybridiserade Lamborghini V12-bilen.

Lamborghini Aventador Ultimae har sålts ut, vilket innebär att du inte längre kan beställa en V12-Lamborghini som inte är elektrifierad.

Den 769 hk starka specialutgåvan, som presenterades på Goodwood Festival of Speed i juli, blir den sista varianten av den tio år gamla superbilen. Eftersom alla 350 coupéer och 250 roadsters är upptagna är det inte längre möjligt att beställa en ny Aventador.

Ultimae kommer också att vara den sista Lamborghini som använder den 6,5-liters V12:an utan elektrisk hjälp. Även om motorn kommer att användas i den kommande Aventador-efterföljaren kommer den att fungera som en del av en hybriddrivlina för att hjälpa till att överbrygga klyftan mellan märkets nuvarande utbud och framtida helelektriska modeller.

 

lambo aventador

Meddelandet kom samtidigt som Lamborghini avslöjade sina siffror för de första nio månaderna 2021, under vilka man levererade rekordhöga 6902 bilar till kunderna – 23 % mer än under de första tre kvartalen 2020.

Ordförande och VD Stephan Winklemann sade: ”Det är ett bevis på styrkan i vår produktportfölj, varumärkets fortsatta attraktionskraft över hela världen, vår affärsstrategi och vårt återförsäljarnätverk.”

lamborghini countach

Den begränsade upplagan av Countach LPI 800-4, som är inspirerad av den ursprungliga Countach från 1974 och använder en hybriddriftslinje tillsammans med en uppgraderad version av Aventadors V12, har också sålts slut.

Tidigare i år tillkännagav Lamborghini planer på att hela sitt sortiment ska vara hybridiserat senast 2024, med en helt ny eldriven modell före slutet av årtiondet.

Även om det för närvarande inte finns några hybridbilar i serieproduktion från märket, kommer en hybridversion av SUV:n Urus att tillkännages i december, och nästa års Huracan-efterföljare kommer också att använda tekniken.

You may also like

Leave a Comment