Lamborghini Lanzador-konceptet, som visar företagets första helt elektriska bil, har avslöjats tidigt efter att bilder läckt ut på sociala medier före dess debut på Monterey Car Week.

Bilderna bekräftar att maskinen kommer att vara en högbyggd 2+2, som blandar stylingelement från Lamborghini Urus och Sián med en liknande silhuett som 2008 Estoque, som inte resulterade i en produktionsbil.

Invändigt har Lanzador ett par digitala skärmar: en instrumentpanel framför föraren och en matchande infotainmentskärm för passageraren fram. Strömbrytarna, inklusive startknappen som ser ut som ett jaktflygplan, är fördelade längs hela mittkonsolen.

Varje passagerare sitter i en tunn, ramliknande hinkstol, med det bakre sätesparet som kan vikas över sina baser – om än inte platt – för att öka lastutrymmet. Praktiska egenskaper verkar ha varit en viktig del av Lanzadors uppdrag: de läckta bilderna visar ett stort utrymme under bakluckan, samt ett bagageutrymme som kan rymma en specialtillverkad uppsättning väskor för övernattning.

Ett begränsat antal Lanzadors kommer att säljas, på liknande sätt som Sián, som förhandsvisade design och teknik för den kommande hyperbilen Revuelto.

lamborghini lanzandor

När Lamborghini tillkännagav att de skulle presentera konceptet i Monterey, sa företaget: ”Ända sedan starten 1963 har Automobili Lamborghini tillverkat enstaka modeller som signalerar den tekniska och stilistiska riktning som företaget kommer att ta inom den närmaste framtiden. Dessa är design- eller tekniska prototyper eller experiment med nya koncept för att hjälpa till att utveckla kommande Lamborghinis. På 1960-talet var dessa engångsmodeller ofta utställningsbilar som var avsedda för parader på bilsalonger.

”På senare år har beteckningen ändrats från ’one-off’ till en kategori som skapats speciellt av Lamborghini: ’few-offs’, i huvudsak en begränsad serie bilar för de mest lojala kunderna som förebygger eller förbättrar de mest avancerade tekniska lösningarna som kommer att användas på produktionsbilar under senare år. Samma formel kommer att upprepas om bara några dagar på Monterey Car Week i Kalifornien, där Automobili Lamborghini kommer att presentera prototypen till sin första 100 % eldrivna bil.”

Lamborghinis stora SUV-satsning genomgår det tuffaste testet i branschen. Massivt kapabel vart den än åker, samtidigt som den är extremt iögonfallande och kostsam medan den gör det

Ytterligare detaljer, inklusive tekniska specifikationer, förväntas avslöjas idag (18 augusti), när Lanzandor gör sin officiella debut.

lamborghini lanzandor

Som tidigare rapporterats kommer Lanzandor att följas av en elektrisk efterföljare till Urus SUV år 2029, vilket ger Lamborghini fyra elektrifierade sportbilar år 2030. Aventador-ersättaren Revuelto PHEV har nu börjat tillverkas i Sant’Agata, och hybrid-ersättaren till Huracán kommer att lanseras mot slutet av nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *