Lamborghini Countach

Sammanlagt nio bilar berörs.

Leveranserna av Lamborghini Countach LPI 800-4 i USA började i augusti i år och de två första exemplaren visades upp på Monterey Car Week 2022. Vid en privat ceremoni, där Stephan Winkelmann, styrelseordförande och verkställande direktör för Lamborghini, deltog, överlämnades nycklarna till de två superbilarna till deras nya ägare. Snart måste de dock lämna tillbaka nycklarna till biltillverkaren för en snabb serviceinspektion eftersom det kan finnas problem med motorskyddet av glas.

National Highway Traffic Safety Administration har meddelat att sammanlagt nio enheter av den återfödda Countach återkallas och distribueras över hela världen. I myndighetens bulletin står det att bilarna tillverkades mellan den 30 juni och 28 juli i år och att den första rapporten om ett potentiellt problem kom från marknaden i Qatar i början av oktober. Ett möjligt problem med en av de fyra glaspanelerna på superbilens bakre motorhuv konstaterades och Lamborghini inledde en intern utredning.

Den 25 oktober meddelade märket med huvudkontor i Sant’Agata Bolognese att efter interna analyser och tester upptäcktes felet som ett fel i leverantörens monteringsfas gällande limningen av glaspanelen. Inga rapporter från andra marknader hade då mottagits, men det gick inte att utesluta att andra paneler kunde lossna helt från den bakre motorhuven. Lamborghini presenterade slutligen resultaten av undersökningen för Lamborghinis produktsäkerhetskommitté den 10 november, som beslutade att inleda en proaktiv återkallelse över hela världen.

Lamborghini kommer att inspektera var och en av dem för att se till att glaspanelerna är ordentligt bundna. Om brister upptäcks kommer glaspanelerna att bytas ut enligt tillverkarens specifikationer. Alla nio fordon omfattas fortfarande av garantin.

Som en påminnelse är den återupplivade Countach LPI 800-4 den snabbaste och snabbaste Countach som någonsin byggts av den italienska tillverkaren. Med en V12-motor som arbetar bakom sätena tillsammans med en elmotor har superbilen 803 hästkrafter (599 kilowatt). Sprinten till 60 miles per timme (97 kilometer per timme) tar bara 2,8 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *