Jeep Recon

Jeep kommer att utmana Land Rover Defender med den elektriska terrängbilen Jeep Recon med nästan 600 hk som en del av en stor satsning för att återuppliva sig själv i Europa.

Recon, som lanseras 2025 med en räckvidd på cirka 60 mil, kommer att vara ett inofficiellt elektriskt syskon till den berömda Jeep Wrangler.

Tillsammans med Jeep Wagoneer S, som också lanseras 2025, kommer paret – tillsammans med den redan lanserade kompakta Jeep Avenger – att öka märkets brittiska utbud till sju modeller i mitten av årtiondet.

Detta inkluderar en fjärde elbil som VD Christian Meunier har beskrivit som en blick in i varumärkets framtid. Täckte teaserbilder indikerar att detta kommer att sitta i den nedre änden av sortimentet.

Det Stellantis-ägda amerikanska varumärket kommer att bli en renodlad elbil i Europa 2030.

Jeep Racon

En av de mest efterlängtade av de nya modellerna, Defender-utmanaren Recon, kommer liksom toppmodellen Wagoneer S att baseras på Stellantis nya STLA Large-arkitektur – vilket gör dem till några av de första modellerna att göra det.

Även om ytterligare tekniska detaljer ännu inte har offentliggjorts, har en 0-100 km/h på 3,5 sekunder för båda modellerna bekräftats.

Recon byggs i USA och lanseras där först, och kommer att erbjudas och positioneras som en rå version av gamla tiders terrängjeepar, med alternativ som avtagbara dörrar och en öppen toppdesign, som på Wrangler.

Recon kommer att finnas bredvid Wrangler, bekräftar Jeeps Europachef Antonella Bruno, men de två bilarna kommer att ha lite olika storlekar och positioner i sortimentet.

”Recon i Europa kommer att vara en white-space-bil”, säger Bruno. ”Det är en unik bil, mycket boxig och mycket kapabel. Den kommer att ligga i en lägre del av marknadssegmentet än Wrangler.”

Jeep Wrangler

Wrangler erbjuds i EU som en plug-in hybrid så offroadern kommer att vara den enda Jeep som inte erbjuds med en elektrifierad drivlina 2025.

”På global nivå vill vi vara 4×4-ledaren inom elektrifiering”, säger Bruno.

Hon noterade att trots Jeeps 4×4-arv och positionering, siktade man inte in sig på Land Rover som en rival i Europa, utan nämnde istället Volkswagen och Mini som varumärken från vilka man kunde erövra försäljning.

Trots Jeeps dåliga resultat i Europa och Storbritannien på senare tid anser Bruno att varumärket fortfarande har en bra ställning.

”Märket är otroligt välkänt”, säger hon. ”Den Europeiska kunden är redo att acceptera våra nya produkter med Avenger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *