Home Elbilar Honda Prelude återupplivad som elegant elektrisk coupé

Honda Prelude återupplivad som elegant elektrisk coupé

by admin
Honda Prelude

Honda Prelude har återvänt som en elektrisk sportcoupé avsedd att visa varumärkets engagemang för ”körglädje” under övergången till elbilar.

Den nya Prelude presenterades i konceptform på Tokyo Motor Show och är avsedd att ”förkroppsliga Hondas oföränderliga sporttänkande”, enligt företagets VD och koncernchef, Toshihiro Mibe.

”Prelude-konceptet är en specialiserad sportmodell som kommer att erbjuda en spännande upplevelse som får dig att vilja fortsätta för alltid”, säger Mibe.

Honda avslöjade inte några tekniska detaljer eller ett lanseringsdatum för Prelude, utan uppgav endast att ”vi arbetar flitigt med utvecklingen”. Mibe uppmanade allmänheten att ”hålla förväntningarna högt ställda”.

Honda Prelude

Prelude-konceptet visades tillsammans med två andra koncept som visar Hondas vision för framtiden: Honda E-like Sustaina-C-konceptet och CI-MEV-mobilitetspodden.

Honda Sustaina-C har skapats för att visa hur bilar kan konstrueras på ett hållbart sätt. Den är tillverkad av återvunnet akrylharts, som enligt Honda kan återanvändas igen. ”Den här typen av resurscirkulation kommer att göra det möjligt för oss att övervinna begränsningarna med den begränsade tillgången på resurser”, säger Mibe.

Den lånar också design från den första generationens Honda City, som såldes som Jazz i Europa, men Honda har inte gett någon indikation på om det är en elektrisk ersättare till dagens Honda Jazz.

Det är inte tänkt att antyda en nästa generations Honda E heller, trots dess likhet. Rebecca Adamson, chef för bilar för Honda UK, berättade i juli: ”Det kommer inte att finnas fler bilar i samma storlek som Honda E.”

Det ännu mindre CI-MEV-konceptet är ett självkörande tvåsitsigt ”mikromobilitetsfordon” i stil med Citroën Ami, som riktar sig till äldre människor på landsbygden.

Mibe sa: ”Sådana människor tenderar att ha en begränsad livsradie. Om det finns produkter som erbjuder lättillgänglig mobilitet för den sista kilometern, kan människor ta sig längre, snabbare och mer avslappnat.

”Och om alla kan njuta av mobilitet mer fritt och utöka sin livsradie, kommer de att ha större chans att träffa nya människor, vilket vi tror kommer att öka människors möjligheter.”

Honda visade också upp General Motors Cruise Origin självkörande taxi i sin monter och tillkännagav planer på att lansera en förarlös taxitjänst i Japan med hjälp av podden 2026.

You may also like

Leave a Comment