Home Elbilar Geely bekräftar globala lanseringsplaner för premiummärket Galaxy

Geely bekräftar globala lanseringsplaner för premiummärket Galaxy

by admin
Geely Galaxy E5

Geely har förhandsvisat sin nya Galaxy E5 inför avtäckningen av den elektriska SUV:en på bilsalongen i Peking nästa månad.

Den femsitsiga bilen är den första från Geelys nya premiummärke som utvecklas i både vänster- och högerstyrt utförande, enligt företaget.

Den fjärde modellen i den nyetablerade Galaxy-serien förväntas positioneras i Kinas hårt kämpande prisklass RMB150 000 till RMB200 000 (ungefär 200,000kr till 300,000kr), och gå upp mot sådana som Nio ES6, Aiways U5 och BYD Seal U.

Det är den första av tre Galaxy-modeller som kommer att lanseras i Kina 2024.

Geely har bekräftat att E5 är planerad att gå i spetsen för en förnyad global försäljningssatsning, med viktiga högerstyrda marknader som Storbritannien, Japan, Sydafrika och Australien under övervägande när företaget siktar på att efterlikna den globala försäljningsframgången för sin kinesiska rival, BYD.

Den kinesiska biltillverkaren finns redan representerad i Storbritannien med sina varumärken Volvo, Polestar, Lotus och LEVC – och är även aktiv på andra europeiska marknader med varumärkena Lynk&Co och Zeekr – men har hittills tagit god tid på sig att etablera sitt namngivna varumärke utanför Kina.

Geely Galaxy E5

Denna strategi verkar dock ha ändrats i och med nyheten att man nu utvecklar sina nya modeller i både vänster- och högerstyrt utförande.

Tekniska detaljer om E5 har ännu inte avslöjats, men den förväntas uteslutande erbjudas med en renodlad elektrisk drivlina.

Vid lanseringen av Galaxy-serien 2023 tillkännagav Geely ett namngivningssystem där ”E”-modeller representerar ”intelligent pure electric”, medan ”L”-modeller är ”intelligent electric hybrid”.

Man sa också att jämna nummer skulle representera sedaner, medan udda nummer skulle reserveras för SUV:ar.

Galaxy-serien består för närvarande av tre modeller: L6 sedan, L7 sedan och E8 SUV.

You may also like

Leave a Comment