Home Nyheter Första titten på den pånyttfödda Ford Capri inför det stundande avslöjandet

Första titten på den pånyttfödda Ford Capri inför det stundande avslöjandet

by admin
Nya Ford Capri

Ford har släppt den första förhandsbilden av sin kommande elektriska coupé-SUV, som starkt tippas återuppliva Capri-namnet, som en del av en ny gerillamarknadsföringskampanj.

I en annons som publicerats i flera tryckta publikationer för ett företag som heter ”Comeback Cars” uppmanas läsarna att skicka frasen ”COMEBACK” till företaget via WhatsApp. Detta startar en automatiserad konversation som ger en av två förhandsbilder av den nya bilen – strålkastaren eller bakljuset.

Bilnytt har tidigare rapporterat att den nya bilen kommer att heta Capri, vilket stöds av flera referenser till modellen i Comeback Cars-annonsen. Reklamen ”the cars you always promised yourself” är en blinkning till kampanjen för den ursprungliga Capri, medan siffrorna ”1969” och ”1986” i den nya annonsen refererar till start- och slutdatumen för dess produktion.

Bisarrt nog citerar WhatsApp-manuset för Capri-kampanjen den före detta Manchester United-anfallaren Eric Cantonas utspel från 1995, efter att han vunnit en överklagan mot ett två veckors fängelsestraff för att ha sparkat en misshandlad fotbollsfan i bröstet.

Den löd ”När måsarna följer trålaren är det för att de tror att sardiner kommer att kastas i havet.

”Kasta nu dessa bilder i onlinehavet och ta reda på vem som följer efter…”

Nya Ford Capri

Kopplingen mellan det berömda citatet och bilen har ännu inte klargjorts.

Ford bekräftade nyligen att Capri kommer att presenteras inom kort, och den nya modellen har setts testas på allmänna vägar.

Den kommer att kombineras med nya Explorer, baseras på Volkswagens MEB-plattform och erbjuda ett urval av tre drivlinor (med en effekt från 168 hk till 335 hk) och två batterier (52 kWh och 77 kWh).

Capri skulle ursprungligen ha lanserats cirka sex månader efter Explorer, men den senare bilen försenades för att Ford skulle kunna konstruera om bilen så att den kunde använda ett nytt batteripaket.

You may also like

Leave a Comment