Ford fokus

Ford kommer inte att förlänga Focus livscykel efter 2025, trots den omfattande nedgången i efterfrågan på elbilar som har fått vissa konkurrerande tillverkare att bromsa utfasningen av sina förbränningsbilar.

Ford meddelade 2022 att man skulle lägga ner Focus-produktionslinjen i Saarlouis, Tyskland, i mitten av 2025. Hittills har man inte lyckats hitta en köpare till anläggningen, men Europachefen Martin Sander sade att företaget inte har ”några planer på att utöka Focus-produktionen”.

Det är trots att Ford har justerat sin EV-försäljningsprognos mot bakgrund av att ”antagandet saktar ner jämfört med våra ursprungliga antaganden”.

Nyligen fick Mercedes-Benz A-Klass i samma storlek ett uppskov fram till 2026 på grund av den ihållande efterfrågan på förbränningsmotorer.

Samtidigt har Renault ställt in börsintroduktionen av sin elfordonsdivision Ampere, JLR sa att de skulle sakta ner sin övergång till elbilar för att bygga fler laddhybrider och Volkswagen Group strypte produktionen av flera elbilar eftersom utbudet överträffade försäljningen. Men Sander sa att Ford förblir engagerade i att pensionera ICE-modeller och fortsätta med övergången.

Han sade: ”I det långa loppet: ”På lång sikt är vi fortfarande djupt övertygade om att elbilar kommer att vara framtiden och att vi kommer att se en betydande volymökning.”

Han tillade: ”I slutet av det här året kommer vi att ha ett komplett utbud av elfordon – både inom personbilssektorn och inom vårt affärsområde för kommersiella fordon – och vi är ganska flexibla när det gäller att anpassa oss till marknadens efterfrågan. Under de närmaste åren har vi ett brett urval.

”I grund och botten har våra kunder möjlighet att välja vad de vill ha.”

The Blue oval har dock antytt att mindre bilar inte är uteslutna. Företaget har föreslagit att det kommer att erbjuda små elbilar när det har lanserat en familj med fyra elektriska SUV:ar i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *