ford bronco raptor

Det handlar inte om utsläpp eller bränsleekonomi.

Vi började se Ford Bronco Raptor-testfordon inte långt efter att Bronco avslöjades 2020. Spionvideor bekräftade ganska tidigt i processen att det saknades V8-ljud, och när den hardcore Bronco nu är officiell vet vi att den har Fords dubbelturboladdade 3,0-liters EcoBoost V6. Men med Jeep Wrangler Rubicon 392 som har en rejäl V8, kan många människor undra varför Ford inte valde en egen V8 under huven på Bronco Raptor.

Det finns verkligen bevis som talar för en Bronco med V8-drift, och inte bara för att huvudkonkurrenten erbjuder en sådan. Wrangler Rubicon 392 ger 470 hästkrafter (350 kilowatt), medan Ford lovar över 400 hk (298 kW) från den dubbelturbo-V6:an. Blue Ovals ingenjörer skulle behöva ge EcoBoost några betydande justeringar för att slå Jeep i en kraftkamp, men låt oss inte glömma att Ford redan erbjuder en V8 i Bronco DR. Ironiskt nog är effekten för den 5,0-liters V8:an också tvetydig och ligger på över 400 hk, men Bronco DR kommer bara att ha en produktion på 50 stycken. Och dessutom är den inte laglig på gatan.

Bronco Raptor är laglig på gatan, och vi misstänker att Ford kommer att bygga så många som de kan sälja. Det är därför det finns en V6 istället för en V8 under huven eftersom det enligt Muscle Cars & Trucks är lättare för Ford att bygga dem. Ford Performance Vehicle Engineer Derek Bier talade med MC&T och förklarade att monteringslinjen för Bronco redan är inställd för en familj av motorer, inklusive den turboladdade 2,3-liters fyrcylindriga och den 2,7-liters EcoBoost V6:an. 3,0-litern är en avknoppning av 2,7-litern, vilket i princip gör den till ett plug-and-play-tillägg till den nuvarande tillverkningsprocessen. Kort sagt är det ett praktiskt val för massproduktion som ger mer kraft.

Ford använder den förstärkta 3,0-litern i Explorer ST, där den ger 400 hk på pricken. Vid övergången till Bronco Raptor säger Ford att den kommer att få ett riktigt dubbelt avgassystem, tillsammans med ytterligare kylning och en specifik inställning för att öka effekten. Hur mycket återstår att se, men med de omfattande uppgraderingarna av fjädring och drivlina pekar allt på att Bronco Raptor kommer att bli en exceptionell terrängmaskin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *