Home Elbilar Elektrisk Toyota Land Cruiser

Elektrisk Toyota Land Cruiser

by admin
toyota land crusier el

Toyota Land Cruiser är på väg att radikalt återuppfinnas för den elektriska eran, vilket förhandsvisas av ett slående nytt koncept som det japanska företaget tar till Tokyo motor show nästa vecka.

Denna futuristiska SUV med tre rader kallas Land Cruiser Se och kommer att vara en av flera högprofilerade debuter på Toyotas monter i Tokyo, tillsammans med den efterlängtade sportbilen FT-SE och crossoveren FT-3E.

I alla avseenden representerar konceptets design en avvikelse från de etablerade kännetecknen för Land Cruiser-namnet, som har förvärrats och hyllats för den senaste generationen av Land Cruiser i produktion, som kommer att säljas i början av 2024.

Medan den bilen – som har ett stegechassi, förbränningskraft och en robust, upprätt silhuett – har ett retroutseende inspirerat av gamla Land Cruisers, lägger detta nya koncept tydligare tonvikt på aerodynamisk effektivitet och definieras av kännetecken som gör att den ligger i linje med Toyotas nya tiders designspråk.

Den rakryggade taklinjen, den vinklade motorhuven och de kraftigt skulpterade sidorna är de mest uppenbara avvikelserna från den 70 år gamla namnen, medan de smala omslutande ljusramperna, backkamerorna och lågprofildäcken antyder en mer öppet lyxig fakturering.

toyota land crusier el

Olika kännetecken – som de veckade bakbenen, den knäckta fönsterlinjen och kontrasterande nedre trim – ser ut att delas med det ”livsstils”-orienterade FT-3E SUV-konceptet som Toyota förhandsvisade förra veckan, vilket tyder på att de två kommer att vara tekniska syskon med delade stylingkännetecken, inredningsarrangemang och prestandastatistik.

Ett dominerande tema i Toyotas monter på Tokyomässan kommer att vara nästa generations elbilar, som kommer 2026, och det förväntas att Land Cruiser Se, FT-SE och FT-3E kommer att utvecklas till produktionsbilar som utgör en del av detta sortiment.

Märket har tidigare sagt att nästa generations bilar kommer att ha smalare batteripaket, vilket frigör interiörutrymme och främjar mer aerodynamisk styling samtidigt som de fortfarande erbjuder en räckvidd på 100 mil, tack vare avancerad, energität litiumjonteknik.

Man har dock ännu inte gett några tekniska detaljer om Land Cruiser Se-konceptet utöver dess dimensioner: 5150mm lång, 1990mm bred och 1705mm hög, med en hjulbas på 3050mm – vilket gör det mer uppenbart jämförbart med dagens fullstora Land Cruiser, som säljs i USA och Mellanöstern.

Toyota säger att det sjusitsiga konceptet ”breddar Land Cruiser-varumärkets överklagande” och ”tillgodoser världens olika behov” och betonar att det kan köra tyst och bekvämt i stadsområden och ”andra on-road-situationer”.

Till skillnad från den nuvarande Land Cruiser med stegramar har konceptet ett mer konventionellt monocoque-arrangemang – förmodligen teoretiskt baserat på Toyotas nästa generations EV-arkitektur – som sägs underlätta ”mycket responsiv hantering och förtroende för att tackla tuff terräng”.

You may also like

Leave a Comment