Mercedes CLA

Den treuddiga stjärnan med varselljus (DRL) på nya Mercedes-Benz Concept CLA kommer att bli en ny design ”signatur” för de framtida elbilarna som kommer att motsvara avgasrören på en bil med förbränningsmotor.

Det nya djärva konceptet har distinkta DRL-lampor i form av märkets logotyp som är inbyggda i de runda lamporna både fram och bak på bilen. Tillsammans med en djärv ny digital grill, som är belyst med ett mönster av stjärngrafik, kommer de att synas på produktionsversionen av CLA och de ytterligare tre kompaktmodellerna som kommer att byggas på den nya MMA-plattformen.

På frågan om vilka stylingelement från Concept CLA som kommer att överföras till produktionsbilen svarade Mercedes designchef Gorden Wagener: ”I stort sett allt.”

Han lyfte fram de nya stjärnformade DRL-ljusen och sa: ”Ikoniska element som de nya varselljusen, stjärnan – det är en ny signatur för Mercedes och det är väldigt coolt. Det är ett nytt elektriskt avgasrör: elbilar har uppenbarligen inget, och för kunderna är det alltid bra att ha bra rör, så det här är de nya rören.”

Wagener lyfter också fram den nya grillen som ett viktigt element och tillägger: ”Det är en ny tolkning av Mercedes grill, men vi använder fortfarande grillen. Det finns så många ansiktslösa bilar och vi vill göra skillnad här. Vår grill är mycket ikonisk.

”Allt vi gör följer vår designfilosofi med central renhet. Så det är en viktig stil för ett lyxmärke som liknar Chanels stil. Vi utvecklar det nästan som ett operativsystem – 1.2, 1.3 och så vidare – och vid någon tidpunkt kommer 2.0, men det kommer att ligga längre fram i tiden. Den här bilen är kanske 1.8, så vi är redan på väg in i den nya generationen med ett par saker.

Det som är avgörande för oss är att vara ikoniska. Vi vill göra skillnad i havet av likformighet, alla dessa ansiktslösa bilar som inte har någon identitet. Vi vill sticka ut från det med ikoniska egenskaper, och med Mercedes har vi alla möjligheter att göra det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *