dodge challanger black ghost

Den ökända Black Ghost Challenger återuppstår som en specialutgåva med 807 hästkrafter.

Dodge Challenger Black Ghost 2023 är den senaste specialutgåvan av ”Last Call”-modellen – en del av en hel del Challengers och Chargers som kommer innan muskelbilen blir eldriven – och är en hyllning till en legendariskt mystisk svart Challenger från 1970. Den ursprungliga muskelbilen, som fick det passande smeknamnet ”Black Ghost”, gick ibland omkring på Woodward Avenue i Detroit för femtio år sedan eller körde förbi på en industrigata vid namn Stecker innan den smygande smög sig iväg för att inte synas igen på flera månader eller till och med flera år. Tydligen vann den alltid och förlorade aldrig, men den stannade aldrig kvar för att ta en hamburgare och umgås. Kan ni tänka er det i dag? En mystisk muskelbil utan någon närvaro i sociala medier eller framträdanden på bilutställningar?

Chansen att se en modern Black Ghost Challenger är nästan lika liten som att se originalet på 1970-talet: endast 300 Black Ghost Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody (bumpad till 807 hk) muskelbilar draperade i Pitch Black kommer att produceras.

Det visar sig att originalet till Black Ghost var en Dodge Challenger R/T från 1970 med SE-paketet som ägdes av en kugghjulare vid namn Godfrey Qualls. Intressant nog var ”GQ” faktiskt en polis i Detroit, vilket kanske är en intressekonflikt som kan förklara varför Black Ghost dök upp och försvann i smyg. I själva verket var han en motorcykelpolis, och Black Ghost hade en koppling för att dra GQ:s motorcyklar till racerbanor. Han var också en krigsveteran från armén.

Enligt en djupgående Hagerty-beskrivning kan GQ:s Challenger från 1970 vara en av ett exemplar, med tanke på dess 425 hk, 490-lb-ft vridmoment 426 Hemi V-8 med fyrkolvsförgasare (778,75 dollar), fyrväxlad manuell växellåda (194,85 dollar), AM/FM-stereo (213,60 dollar), vinyltak i ”Gator Grain” (24,60 dollar) och skopstolar i tyg och vinyl i stället för läder (-48,25 dollar). Det hela blev 5 272,40 dollar. Shaker-huven, som det var meningen att den skulle ha, installerades aldrig. Black Ghost blev nyligen den 28:e bilen som infördes i National Historic Vehicle Register.

Förutom en eftermarknadsspole, 11-tums slicks och att dumpa ljuddämparna gjorde Qualls inte mycket åt Black Ghost när det gäller modifieringar, enligt Hemmings. Qualls satte mer än 45 000 miles på mätaren och den behövde tydligen aldrig någon koppling.

 

Den nya Black Ghost är en modern version av originalet, vilket framgår av de yttre kännetecknen, till exempel den svarta vinylgrafiken på taket i ”alligatorskinn”, Challenger-emblemen (kylargrill, stänkskärmar och spoiler) och den vita hummelgrafiken på de bakre stänkskärmarna. Som motvikt till den svarta exteriören finns det kromade Dodge-märket på framsidan och den kromade bränsletankdörren. (Man kunde se att Quall var polis eftersom han valde ett låsbart bensinlock.) Svarta sexkolvs Brembo-bromsar med sex kolvar hjälper till att stoppa 20×11 Satin Carbon Warp Speed-fälgarna.

På insidan har Last Call Black Ghost Challenger legit kolfiberinfattningar, en Dynamica mockahimmel, en Alcantara ratt med en röd SRT-logotyp och ett Black Ghost-instrumentpanelmärke för inredningen. Som en sidoanteckning kan nämnas att det märket blinkar med Fratzog-logotypen. Medan originalet inte hade det, har den nya Black Ghost läder, vilket visas genom dess Alcantara/Laguna-läderstolar och dörrbultar.

Black Ghost är den sjätte av sju Dodge ”Last Call”-modeller i specialutgåva. De fem som tillkännagavs före den var Dodge Challenger Shakedown, Dodge Charger Super Bee, Dodge Challenger och Charger Scat Pack Swinger samt Dodge Charger King Daytona. Den sjunde och sista specialutgåvan, som är hypad för att bli kungen av dem alla, kommer att tillkännages på SEMA-mässan 2022 i november. Observera att alla 2023 års Dodge Charger- och Challenger-modeller bär beteckningen ”Last Call”, där de tidigare nämnda fungerar som specialutgåvor inom ”Last Call”-utbudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *