Home Elbilar Designer föreställer sig hur en uppfräschad Tesla Model Y ”Juniper” skulle kunna se ut

Designer föreställer sig hur en uppfräschad Tesla Model Y ”Juniper” skulle kunna se ut

by admin
Tesla Model Y

Renderingarna är starkt påverkade av den nyligen avslöjade uppdateringen av Tesla Model 3.

Tesla har enligt uppgift arbetat med en ansiktslyftning för sin mest framgångsrika EV, Model Y crossover, under ganska lång tid, med en förväntad produktionsstart i oktober 2024, ungefär ett år bort från lanseringen av den uppdaterade Model 3 (även känd som Project Highland).

Och medan detaljerna om den kommande Model Y ”Project Juniper” är knapphändiga, med Reuters som skrev i mars att Tesla började kontakta leverantörer som en del av uppdateringsprocessen, har vi nu en uppfattning om hur den omdesignade EV kan se ut, baserat på designkännetecknen från den nya Model 3 sedan.

För att göra det enkelt för oss har X-användaren @LaMianDesign tagit fram en uppsättning renderingar som visar hans tolkning av en omarbetad Model Y, som lånar de nya strålkastarna och bakljusen, samt den snyggare främre stötfångaren från Highland Model 3. De nya färgerna visas också i 3D-renderingarna, med en uppsättning bilder som visar den djupare röda färgen och en annan uppsättning som placerar den nya djupare grå färgen tillsammans med den äldre färgen.

Det säger sig självt att detta inte är officiella Tesla-bilder, men med tanke på att Model 3 och Model Y är mycket lika i konstruktion och delar många komponenter både inifrån och ut, är det lätt att spekulera i att den omdesignade crossoveren kommer att likna den uppdaterade Model 3.

Tesla Model 3 började tillverkas 2017 och fick sin första stora uppdatering sex år senare, medan Model Y började tillverkas 2020. Om tidpunkten kommer att behållas betyder det att crossoveren kommer att få en uppdatering 2026, men vid denna tidpunkt vet vi inte säkert vad den Austin-baserade EV-tillverkaren håller på med.

Vad vi vet är att med lanseringen av den ansiktslyfta Model 3 har Tesla nu en uppställning som har uppdaterats grundligt, med det äldsta icke-förnyade fordonet som Model Y. Model S och Model X, medan de var i produktion i över åtta år (11 år i fallet med Model S), fick sina stora uppdateringar 2021.

You may also like

Leave a Comment