ford mustang 2024

Ford kommer att presentera den sjunde generationen Mustang på Detroit Motor Show 2022 med V8 och manuell växellåda.

Den nya Ford Mustang kommer att avslöjas för världen om några timmar när täckena tas av på Detroit Motor Show 2022, men bilder av bilen har redan dykt upp på sociala medier. Läckta bilder på Ford Mustang Fastback coupé i V8-drivna GT- och fyrcylindriga ecoboost-form åtföljs av bilder på cabrioletversionen.

De läckta bilderna bekräftar att den nya Mustang kommer att anta en evolutionär stilstrategi, som skärper den nuvarande bilens linjer och lägger till mer uttalade detaljer. Bilder av interiören visar ett stort digitalt instrumentkluster integrerat med en central pekskärm för infotainmentkontroller. Det finns också en manuell växellåda, en fysisk handbroms och en uppsättning Recaro sportstolar.

För att påminna oss om den snart inkommande muskelbilen hade Ford redan släppt teaser-videor på sina sociala medier-kanaler som visar den nya Mustangs GT Performance-märke på bakluckan. I ett tidigare teaser-klipp fick vi se en logotyp för manuell växellåda och båda teaser-videorna innehåller det karaktäristiska Mustang V8-soundtracket.

En grafik av växelvredet i den första videon bekräftade att en sexväxlad manuell växellåda kommer att erbjudas, troligen tillsammans med en version av den nuvarande Mustangs 10-växlade automatlåda. När det gäller V8:an är vi inte säkra på om det blir en fortsättning på den 5,0-liters naturgasdrivna enheten från den utgående modellen eller en helt ny motor, men vi har inte lång tid att vänta.

Våra tidigare spionbilder av den nya Ford Mustang tagna utanför Fords Flat Rock Assembly Plant i Michigan tyder på att proportionerna kommer att förbli desamma och att den kommer att använda ett avgassystem med dubbla utgångar. Testbilarna är fortfarande kraftigt kamouflerade så det är inte mycket som avslöjas när det gäller stilen ännu. Att den nuvarande bilens produktionslinje behålls tyder på att den nya bilen sannolikt inte kommer att avvika särskilt mycket från den vanliga Mustang-formeln.

Den nuvarande Mustang är den första i modellens historia som säljs av Ford i Storbritannien. Den finns nu endast tillgänglig med V8:an, och Blue Oval har tagit bort den fyrcylindriga Ecoboost-modellen med 2,3-liters turboladdad cylinder med fyra cylindrar.

Även efter avslöjandet av den nya Mustang kan vi få vänta lite innan försäljningen startar i Storbritannien – det kan dröja till 2024 innan coupén kommer, vilket skulle sammanfalla med Mustangs 60-årsjubileum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *