Home Elbilar DeLorean DMC-12 blir eldriven med 215 hk och 24 mils räckvidd

DeLorean DMC-12 blir eldriven med 215 hk och 24 mils räckvidd

by admin

Electrogenic har avslöjat ett ”plug-and-play”-konverteringspaket för DeLorean DMC-12, som byter ut 1980-talets filmstjärnas utskällda V6-motor mot en snabbare och tystare EV-konfiguration.

Oxfordshire-företaget, som tidigare har producerat elektriska konverteringar av Citroën DS, Land Rover Defender och Jaguar E-Type, erbjuder nu ett ”drop-in” EV-konverteringssats för DMC-12.

Det är helt reversibelt och sägs förvandla coupén till en ”äkta sportbil” med mer kraft och mycket mer slagkraftiga prestandasiffror.

Drivlinan har konstruerats för att bevara bilens originalstruktur, med 43 kWh-batteriet av ”OEM-klass” monterat i stället för den bakmonterade bränsletanken och elmotorn integrerad i bakaxeln.

Motorn ger 215 hk och 229 lb ft genom en växellåda med fast utväxling, vilket resulterar i en 0-100 mph-tid som är dubbelt så snabb som originalbilens, 5,0 sek.

Detta är den första Electrogenic-modellen som har launch control.

Konverteringen kan monteras på DMC-12 originalbilar – med manuell eller automatisk växellåda – och lägger bara 40 kg till vikten på donatorbilen.

electrogenic delorean

Electrogenics VD Steve Drummond säger: ”Med sin sci-fi-design – fortfarande häpnadsväckande över 40 år senare – och underväldigande motor, är DMC-12 verkligen den perfekta kandidaten för konvertering till eldrift.

”Vi är nu mycket glada över att kunna visa upp vårt plug-and-play-konverteringspaket för världen. Det har utvecklats helt internt med hjälp av vår egenutvecklade teknik och ger DMC-12 den sportiga prestanda som dess futuristiska form alltid förtjänat.”

Batteriet ger DMC-12 en räckvidd på 24 mil och kan laddas via regenerativa bromsar som justeras efter något av de två körlägena: Eco och Sport, där det senare skärper gasresponsen och ger mer tyngd åt styrningen.

Batteriet kan fulladdas på en CCS-snabbladdare på ”under en timme”, även om Electrogenic inte har angett någon maximal laddningshastighet.

electrogenic delorean flux

Drummond sa att projektet ”genererar intresse och spänning som ingenting annat” och att han hade blivit ”blåst bort” av det svar som Electrogenic hade fått från allmänheten.

Kunderna kan specificera sin DMC-12 electromod med moderna funktioner inklusive Apple CarPlay, ett uppgraderat luftkonditioneringssystem och en skräddarsydd virtuell instrumentpanel med displayer för körlägen, batterianvändning och laddningsstatus.

Även om priserna beror på donatorbilens skick och priser som fastställs av Electrogenics partners som installerar utrustningen, sa företaget att konverteringen kommer att kosta mellan 800,000kr och 1 miljon kr plus lokala skatter.

You may also like

Leave a Comment