BMW M4 kommer att få en het CS-version nästa år som en del av en rad uppgraderingar som planeras för M:s prestandadivision.

Den nya modellen kommer att överbrygga klyftan mellan M4 standardcoupén och flaggskeppet BMW M4 CSL, som introducerades förra året som en del av BMW M:s 50-årsfirande.

Franciscus van Meel, chef för BMW M, sa att M4 CS kommer att anlända till återförsäljarna ”i mitten av nästa år”.

Han tillade att ansiktslyfta versioner av standard BMW M3 och M4, tillsammans med M5 och M5 Touring, också kommer att introduceras 2024.

BMW M4 CS

Van Meel gav inga ytterligare detaljer om M4 CS, men den kommer sannolikt att dela drivlina och underrede med den fyrhjulsdrivna supersalongen M3 CS som lanserades tidigare i år.

Den bilen har en turboladdad 3,0-liters rak sexa som ger 542 hk, vilket är 39 hk mer än standard M3 och M4 och matchar M4 CSL – men med 650nm har den mindre vridmoment än den modellen.

BMW M4 CS

M3 CS har också en rad chassi- och komponentjusteringar för att förbättra köregenskaperna jämfört med standardmodellen, inklusive styvare motorfästen, ändringar av den aktiva differentialen, avgasuppgraderingar, många lättviktsdelar, en uppgraderad diffusor och prestandadäck.

Det gör att M3 CS klarar 0-100 km/h på 3,4 sekunder, vilket är 0,3 sekunder snabbare än den bakhjulsdrivna M4 CSL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *