Home Nyheter Audi ökar antalet ”on demand”-funktioner från 2024

Audi ökar antalet ”on demand”-funktioner från 2024

by admin
audi home screen

Audi kommer att öka omfattningen av funktioner som är tillgängliga ”på begäran” i sina nästa generations bilar, inklusive A4, så att ägarna kan lägga till funktioner och funktioner efter köpet och på en ad hoc-basis.

Tekniska chefen Oliver Hoffmann berättade för Bilnytt: ”Med vår nästa generation av elektronisk arkitektur kommer vi att erbjuda fler ”funktioner på begäran” och du kommer att se att vi år för år kommer att lägga till nya funktioner i bilarna.”

Detta är ett svar på kundernas efterfrågan, sa han, snarare än ett knep för att generera betydligt högre vinstmarginaler. ”För några år sedan fanns det idéer om att generera mer intäkter på digitaliseringsfunktioner än genom att sälja bilar”, säger han.

För närvarande är Audis on-demand-funktionalitet endast tillgänglig för modellerna e-tron och e-tron Sportback, men on-demand-uppgraderingar kommer att finnas tillgängliga för fler modeller i framtiden.

Funktionerna är begränsade till ett LED Matrix-paket som automatiskt växlar mellan halv- och helljus, ett ljusfunktionspaket som möjliggör ljusanimationer vid låsning och upplåsning av bilen och en halvautonom parkeringsfunktion som kan hitta en parkeringsplats och parkera själv.

On demand-funktioner gör att föraren själv kan lägga till funktioner, i det här fallet via myAudi-appen. Det finns inget behov av att besöka en återförsäljare eller lägga till någon ytterligare hårdvara.

Audi är förtegen om vilka funktioner som kommer att finnas tillgängliga i framtiden. Hoffman tillade: ”Det här är ett stort steg. Jag tror att det finns en efterfrågan från kunderna på nya funktioner i bilen, och detta är en vinstpool för oss – men vi ser inte dessa intäktspooler med denna typ av funktionalitet.”

Hoffmann talade efter att BMW sagt att de skulle sluta ta extra betalt för att aktivera hårdvarubaserade funktioner i sina bilar, efter låg ”kundacceptans”. Trots detta är Hoffmann övertygad om att funktion på begäran kommer att vara ”ganska normalt i framtiden”.

You may also like

Leave a Comment