leasa elbil

Numera börjar fler och fler att titta mot elbilsmarknaden och de fördelar som finns med att köra en elbil. Alla börjar väl inse att fossila bränslealternativ är på väg bort. Fördelarna med elbil är många och för varje hem innebär det att bidra till en bättre miljö och får en positiv effekt i plånboken.

Nu när bränslekostnaderna dragit iväg är det kanske mer aktuellt än någonsin att titta på alternativ till fossila bränslemotorer. Med bensinpriser som påverkas oerhört mycket av vad som händer i vår värld, påverkas hushållens privatekonomi mycket. Efter Rysslands invasion i Ukraina har exempelvis 50 liter diesel blivit runt 300 kronor dyrare.

Individuellt vad som är bäst och passar dig

Möjligheter för hur du finansierar ditt bilinnehav blir fler och fler. Fördelarna med att äga eller leasa ser olika ut beroende på flera faktorer. Oavsett är det i regel billigare per mil att köra en elbil än en bil med fossilt bränsle. Här hittar du mer om privatleasing av elbilar eller hybrider.

Dina möjligheter genom att leasa en bil är flera. Dels slipper du ta lån eller spendera mycket pengar i inköp av en ny bil. Att tänka på när du leasar en bil är att kostnaden för leasing är kopplat till hur många mil du kör. Det är viktigt att du håller dig till det antalet mil för att kostnaden per månad ska bli rätt.

När du leasar brukar en del saker ingå i leasingavgiften. Bland annat brukar försäkring, service, sommar- och vinterdäck ingå i priset, och priset bestäms slutligen av hur många kilometer du kommer att köra. Det är vanligt att utgå från 15 000 kilometer per år och vanlig leasingtid är 36 månader.

Planera din körning

Därför är det viktigt att tänka på hur du ska använda din bil. Om du planerar att göra långa resor runt i Europa kan 15 000 kilometer på ett år användas snabbt. Och om du använder fler mil än avtalat kan det kosta dig extra. Detta är anledningen till att du bör tänka på hur bilen ska användas.

Vid införskaffande av en elbil är det ju lite andra saker som behöver tänkas på. Det är inte bara att köra in på en bensinstation och fylla tanken när bränslet börjar ta slut. När du kör elbil behöver du planera för var du kan få laddat batterierna om du ska ut på längre äventyr. Nätet för laddstationer börjar däremot bli väl utbyggt och med dagens teknologi går även laddningen relativt snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *