Home Nyheter 2024 Toyota Land Cruiser gör debut ikväll med retrolook

2024 Toyota Land Cruiser gör debut ikväll med retrolook

by admin
2024 Toyota Land Cruiser

Den nya generationen av Toyota Land Cruiser kommer att presenteras ikväll, och den japanska biltillverkaren är inställd på att helt förnya sin populära, anrika offroader.

Land Cruiser är planerad att säljas i en uppgraderad version för att utmana Land Rover Defender och kommer att få en ny, retroinspirerad design och en fräsch interiör med uppgraderade tekniknivåer.

Toyota antydde den stora SUV:ens nya exteriördesign med en förhandsbild, där den nya generationens modell placerades bredvid en klassisk FJ62 Land Cruiser, som tillverkades på 1980-talet.

Dessa retrodesignsignaler kommer sannolikt att ha implementerats eftersom Land Cruiser kommer att återvända till USA, där FJ62-versionen var populär, efter en tvåårig paus.

Den nya bilen, vars nos syns till höger i förhandsgranskningsbilden, har ett robust utseende med en kläckt grill, tillsammans med nya skyddande karosserier.

Precis som den senaste amerikanska versionen är det troligt att den europeiska versionen nu kommer att baseras på Toyotas GA-F-plattform, i stället för företagets åldrande J150-chassi. En sådan förändring förväntas ge betydande förbättringar av rullningsförmågan och terrängegenskaperna.

Denna plattform används av Lexus LX, med vilken Land Cruiser också sannolikt kommer att dela sina drivlinor och sin teknik. Förvänta dig en uppställning av kraftfulla dieselmotorer, med potential för en mer ekonomisk hybrid som kommer i framtiden.

Inuti är Land Cruiser också sannolikt att ha Toyotas nya generation infotainmentsystem, med Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet.

Den nuvarande Land Cruiser säljs inte längre i Storbritannien, men priserna började på cirka 550,000kr. Det är troligt att den nya bilen kommer att ligga över 700,000kr, men det är inte klart om en mindre tredörrarsvariant eller en kommersiell version kommer att återvända.

You may also like

Leave a Comment