Toyota har tagit tillbaka Corolla Nightshade Special Edition-modellen för modellåret 2024. Den finns tillgänglig för sedanen, luckan och – för första gången – hybriden, och den är baserad på SE-utrustningen. Paketet ändrar inte drivlinan men förbättrar modellens yttre och inre styling.

Den speciella Corolla får 18-tums hjul med bronsfinish, svartmarkerade märken fram och bak och svarta spegelhattar till att börja med. Andra uppgraderingar inkluderar en frontgrill med sportnät i svartglans, svartmålade sport sidokrockplattor och en svart hajfensantenn. Den svarta estetiken uppslukar även bakspoilern och den nedre diffusorn. Luckan får några extra stylingdetaljer som en stor svart ventilerad sportvinge och ett tvåfärgat tak.

2024 toyota corolla nightshade

Toyota kommer att erbjuda Nightshade Edition på Corolla Hybrid, inklusive den fyrhjulsdrivna versionen. Hybriden har en 1,8-liters fyrcylindrig motor och två elmotorgeneratorer som ger 138 hästkrafter. Den icke-hybrida Corolla har en större 2,0-liters fyrcylindrig motor med 169 hk.

Corolla bygger på biltillverkarens plattform Toyota New Global Architecture-C (TNGA-C). Den har som standard en oberoende MacPherson-fjäderbenupphängning fram och en multilänk bak.

Corolla sedan och hybrid kommer att finnas tillgängliga i exteriörfärgerna Midnight Black Metallic, Classic Silver Metallic och Ice Cap. Luckan har tvåfärgade färgkombinationer: Windchill Pearl med tak i Midnight Black Metallic, Classic Silver Metallic med tak i Midnight Black Metallic och solid Midnight Black Metallic.

Alla 2024 Corolla Nightshade-modeller har sportstolar med sporttypsinsatser, Toyota Safety Sense 3.0 och en åtta tum stor infotainment-pekskärm. Specialutgåvan är tillgänglig med JBL Premium Audi och SE Premium-paketet, som utökar med ett kraftfullt moonroof, trådlös Qi-laddning, övervakning av döda vinkeln och varning för korsande trafik bakåt.

Toyota säger att de nya Corolla Nightshade-modellerna förväntas komma till återförsäljarna i höst. Biltillverkaren kommer att meddela priserna för Nightshade Edition och resten av Corolla-utbudet 2024 senare i år. Biltillverkaren förnyade nyligen modellen för 2023 och gav sedanen och luckan en mild omarbetning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *